Allround vakman gww

 • Duur
  3 jaar
 • Niveau
  3
 • CREBO
  25750
 • Leerweg
  Werken & leren (BBL)
 • Start
  Met deze opleiding kun je het hele schooljaar starten

Allround vakman gww

 • Duur
  3 jaar
 • Niveau
  3
 • CREBO
  25750
 • Leerweg
  Werken & leren (BBL)
 • Start
  Met deze opleiding kun je het hele schooljaar starten

Jij weet wat er moet gebeuren om de klus te klaren. De ene keer stuur je een team aan om een gat in de grond te graven en buizen aan te leggen. Zo help je bij de aanleg van een nieuwe riolering. En de andere keer repareer je spoed een straat met tijdelijk wegdek. Dat leer je allemaal tijdens een gww opleiding. 

In het kort

Ben jij een echte duizendpoot?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je weet hoe je gezond met je lichaam moet omgaan. Je bent een echte aanpakker. Je houdt van stoer werk. En van buiten zijn. Juist als het nacht is. Want jij bent een kei in het afwerken van bermen en het graven van sloten en sleuven. Je gaat van smalle zijstraat naar bouwplaats, zo kom je nog eens ergens. Je kan zelfstandig werken en stuurt je nieuwe collega's aan. Iemand de weg wijzen? Laat dat maar aan jou over. Een gww opleiding past echt bij jou. Want op jou kan je bouwen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Allround vakman gww leer je wat er allemaal komt kijken bij het passen en meten van leidingen tot het graven van gleuven in de grond.

In het profieldeel ga je hier dieper op in door bijvoorbeeld zelf de buizen van de rioleringen onder de grond te leggen, een gat in de straat te repareren met tijdelijk straatwerk en de machinist aanwijzingen te geven. Zo werk je samen aan een veilige omgeving. 

Tijdens de opleiding Allround vakman gww volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje om digitale vaardigheden te leren of om veilig en fit te werken. Je kan ook doorstromen naar de vervolgopleiding Uitvoerder infra. 

Dit ga je doen

 • Wegdek repareren
 • Buizen onder de grond leggen
 • Leiding geven aan collega’s

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf opdrachten binnenhalen
 • Op de computer werken
 • Materiaal bestellen

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de praktijk leren, en op school. Behalve praktijklessen krijg je ook nog een stuk vakkennis en vaktheorie. 

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4
dagen werken
1
dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. 1 dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Grote kans dat je al een werkplek hebt vóórdat je met de opleiding Allround vakman gww begint. Nog geen werkplek gevonden? Kijk op stagemarkt.nl. Want je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een erkende leerwerkplek hebt.

Dit is jouw leslocatie

Zuid-Holland Infra Park (ZIP), Schiedam

De praktijk- en theorielessen volg je op de locatie Parallelweg 403 in Schiedam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus, tram en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Beroepen na de opleiding

Het is nog vroeg. Maar jij bent al op pad. Onderweg naar kantoor van het aannemersbedrijf waar je werkt. Want daar kom je als Allround vakman gww eerst samen met je ploeg. Tijdens een bakje koffie bespreek je wat er moet gebeuren. Daarna laad je alle spullen in de bus die je vandaag nodig hebt.

Jullie zijn vandaag ingehuurd voor een klus aan de haven van Schiphol. Je werklocatie is een grote vlakte met zand en gaten. Hier komt een nieuwe vliegtuiglandingsbaan. Je werkt samen met andere vaklieden en de machinist.

Eerst check je of de rioleringen onder de grond geen scheurtjes hebben gekregen. En daarna geef je de machinist aanwijzingen om de hijskraan te besturen. Aan het einde van de dag, laat je de werkplek netjes achter en ga je weer naar huis. Morgen werk je aan de weg in een woonwijk. Zo kom je nog eens ergens.

Deze skills heb je nodig

 • Je kan goed aanwijzingen geven
 • Je kan goed meten en werkt precies
 • Je kan leidinggeven

Deze niet (altijd)

 • Je kan in je eentje werken
 • Ja kan op een rustig tempo werken
 • Je kan mails beantwoorden

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Hans de Groot

Hans de Groot

Docent Infra

Als je deze opleiding gaat doen, kom je misschien wel bij mij in de klas.

Frank Frehen

Frank Frehen

Docent Infra

Misschien kom je straks bij mij in de klas. Heb je vragen over de opleiding? Ik heb antwoorden!