Basiscursus Koudetechniek

Basiscursus Koudetechniek

Koudetechniek heeft alles te maken met het goed houden van voedsel en een aangenaam koel verblijfsklimaat in gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van airco's in scholen, ziekenhuizen, kantoren, maar ook koel- en vriestransporten en koudesystemen in cafés en restaurants. 

Over de cursus

In de Basiscursus Koudetechniek leer je de basisprincipes van koudetechniek. De inhoud van de cursus bestaat vooral uit theorie, waarbij de praktijk gebruikt wordt om de theorie te verduidelijken.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor vakmensen die - sinds kort - werken in de installatie- en koudetechniek en hun basiskennis willen vergroten. Ook is de cursus een goede voorbereiding voor de training f-gassen.

Wat leer je tijdens de cursus

In de Basiscursus Koudetechniek leer je de basisprincipes van koudetechniek. De inhoud van de cursus bestaat vooral uit theorie, waarbij de praktijk gebruikt wordt om de theorie te verduidelijken.
Onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden, zijn:

  • Theoretische werking van het koudeproces
  • Natuurkundige begrippen
  • Koudemiddelen
  • Compressor, condensor verdamper en ventielen
  • Appendages
  • Koelleidingen
  • Gereedschappen en hulpmaterialen

Cursusduur en startmoment

Deze cursus is verdeeld over 8 avonden van 17.30 tot 21.00 uur. De eerstvolgende cursus start half oktober, bij voldoende aanmeldingen.

Kosten en subsidie

De kosten voor deze training zijn € 975,- (btw-vrij), inclusief cursusmateriaal en reader inbegrepen. 

Voor deze cursus is mogelijk subsidie beschikbaar vanuit de branchevereniging, vraag naar de mogelijkheden.

Examinering en erkenning

Op de laatste cursusdag wordt een toets afgenomen. Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een Bewijs van Deelname met daarop vermeld de inhoud van de cursus en het resultaat van de toets.

Dit is de leslocatie

Prins Alexanderlaan 55

De praktijk- en theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met wat lekkers haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Vragen over de cursus?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang je een reactie. 

Henk in 't Veld

Henk in 't Veld

Docent

Vragen? Ik kan je alles vertellen over de opleiding of cursus.