Gezel stukadoor

  • Duur3 jaar
  • Niveau3
  • CREBO25037
  • LeerwegWerken & leren (BBL)

Gezel stukadoor

  • Duur3 jaar
  • Niveau3
  • CREBO25037
  • LeerwegWerken & leren (BBL)

Jij bepleistert met gemak buitengevels, binnenwanden en plafonds. En alles superglad. Ook breng je lijsten en ornamenten aan. Jij bent een mooimaker! Jouw klanten zijn maar wat blij met het prachtige resultaat.

In het kort

Stukadoorswerk? Makkie!

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Welk stukadoorswerk het ook is, jij doet het. Of het nu het afwerken van een buitengevel, binnenmuur of plafond is. Decoratieve sierlijsten en ornamenten? Geen probleem. Zoals het op de tekening staat, maak jij het. Machinaal of met de hand. En allemaal even strak.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert diverse technieken en hoe je kunt werken met moderne materialen, machines en gereedschappen. Je werkt mee aan alle stukadoorsklussen en kunt ook leidinggeven aan een klein team. Je leert precies waarop je moet letten bij het afwerken van een buitengevel, binnenmuur of plafond. Je brengt decoratief stukadoorswerk zoals lijstwerk aan en werkt volgens tekening. Als Gezel stukadoor kun je zelfstandig aan de slag én je kunt werk coördineren. Bovendien kan je uitrekenen wat alle werkzaamheden kosten.

Vakken tijdens je opleiding

Je krijgt ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Het grootste deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Gemiddeld ben je iedere week vier dagen bij een bedrijf aan het werk en één dag op school.

NOA Opleidingsbedrijf Afbouw is een door de overheid en de branchevereniging erkend leerbedrijf. Het is een samenwerkingsverband van stukadoorsbedrijven in Zuid-Holland dat nauw samenwerkt met de stukadoorsopleiding van Techniek College Rotterdam. Het opleidingsbedrijf gaat voor jou op zoek naar een passend bedrijf in jouw regio. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding met de praktijkscholing en de beroepspraktijkvorming. Tijdens je opleiding krijg je een vast contract, waardoor je zorgeloos je opleiding kan volgen en je verzekerd bent van een inkomen.

Ben je op zoek naar meer informatie of een leerbedrijf? Neem dan contact op met NOA Opleidingsbedrijf Afbouw.

Check dit verhaal

Docent Willem van der Meijde en studenten aan Techniek College Rotterdam vertellen je graag meer over de opleiding Stukadoor.

Dit is jouw leslocatie

Drutenstraat 2, Rotterdam

De locatie Drutenstraat is een kleine, maar fijne locatie in de Waalhaven op Rotterdam-Zuid, goed bereikbaar met de auto en bus. Hier vind je de opleidingen voor Onderhoud & Verbouw. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Na de opleiding is je beroep gezel stukadoor. In de deze baan is geen dag hetzelfde: je komt overal! De ene keer werk je in een nieuw kantoor of stuc je een woonkamer bij iemand thuis. De andere keer werk je in een bejaardenflat of ben je de muren in een bioscoop aan het bepleisteren. Dit doe je alleen of in een team. Je kunt als gezel stukadoor in loondienst bij een stukadoorsbedrijf werken. Maar je kunt ook zelfstandig ondernemer worden.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Willem van der Meijde

Willem van der Meijde

Docent Stukadoren

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.