Gezel stukadoor

 • Duur
  3 jaar
 • Niveau
  3
 • CREBO
  25037
 • Leerweg
  Werken & leren (BBL)
 • Start
  Met deze opleiding kun je het hele schooljaar starten

Gezel stukadoor

 • Duur
  3 jaar
 • Niveau
  3
 • CREBO
  25037
 • Leerweg
  Werken & leren (BBL)
 • Start
  Met deze opleiding kun je het hele schooljaar starten

Vlakke en strakke muren. Sierlijke ornamenten en lijsten aan het plafond. Jij weet hoe je een kale, korrelige ruimte omtovert tot een paleis. Jij bent goed in je vak. Maar ook met mensen. Zo haal jij het mooiste naar boven in de ruimte, in jezelf én in je collega’s. Dat leer je allemaal tijdens de Gezel stukadoor-opleiding in Rotterdam.

In het kort

Doe jij het voor de sier?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Met deze Gezel stukadoor-opleiding in Rotterdam, ga je nog veel verder dan een vlakke en strakke muur. Je vindt het tof om zelf de versiering met je handen te maken. Je kunt precies inschatten hoeveel tijd je voor een klus nodig hebt. En je krijgt er energie van om collega’s te begeleiden. Samen werken jullie 'stucje' voor 'stucje' aan het eindresultaat.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je volgt de Gezel stukadoor-opleiding in Rotterdam. En bij het leerwerkbedrijf leer je precies waar je op moet letten bij het afwerken van een buitengevel, muur of plafond. Je weet straks hoe je een sierpleister of decoratieve lijst maakt. En hoe je hem plaatst. Je leert om zelfstandig te werken en om collega’s te begeleiden. 

Tijdens de opleiding volg je drie keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt met digitale vaardigheden. Verder kun je kiezen voor het keuzedeel Oriëntatie en Ondernemerschap. Hier ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een eigen bedrijf.

Dit ga je doen

 • Zelf sierpleisters, ornamenten en lijsten maken
 • Muren, gevels en plafonds behandelen en repareren
 • Zelfstandig werken en collega's aansturen

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf een ruimte ontwerpen
 • Een muur metselen
 • Een wand tegelen

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de praktijk leren, en op school. Behalve praktijklessen krijg je ook nog een stuk theorie. Zo leer je alles over de handelingen, materiaalkennis en het aansturen van collega's. Dit heb je nodig als Gezel stukadoor. 

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4
dagen werken
1
dag naar school
2,5
uur per week zelfstudie

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. 1 dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten.  

Grote kans dat je al een werkplek hebt vóórdat je met de Gezel stukadoor-opleiding in Rotterdam begint. Nog geen werkplek gevonden? Kijk op stagemarkt.nl. Want je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een erkende leerwerkplek hebt.

Dit is jouw leslocatie

Schiedam

Schiedamseweg 245, Schiedam
De locatie Schiedamseweg is goed bereikbaar met bus 51, tram 21 en 24 en metro. Op het schoolplein kun je je fiets of scooter parkeren. De locatie heeft een kantine waar je pauze kunt houden en wat te eten en drinken kunt kopen. Verder is de locatie rolstoeltoegankelijk. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Beroepen na de opleiding

Het vak leerde je tijdens de stukadoor-opleiding in Rotterdam. Nu ben jij een vakmens. En vandaag ga je als Gezel stukadoor aan de slag om zelf een sierstuk te maken in de werkplaats. Op de tekening check je nog een keer goed wat de maten zijn. En welk advies je eerder al hebt gegeven aan de klant. Met gips en een mal maak jij een prachtig ornament. 

Als het droog en klaar is om te plaatsen, ga je langs bij de klant. Je begeleidt je collega in het afwerken van het stucwerk op de muren. En jij plaatst het ornament op het plafond. Als je klaar bent, kijk je omhoog. Wauw. Dat heb jij gewoon gemaakt. Nu is de ruimte in het herenhuis pas écht af. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt collega's begeleiden
 • Je hebt oog voor detail
 • Je werkt vakkundig en netjes

Deze niet (altijd)

 • Je kunt in je eentje ontwerpen
 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je kunt de kosten bewaken

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding Gezel stukadoor in Rotterdam. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.  

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Zuleica Tavares Monteiro

Zuleica Tavares Monteiro

Studieloopbaanbegeleider

Voor al je vragen over opleidingen, maar ook sociale vragen kun je contact met mij opnemen.

Willem van der Meijde

Willem van der Meijde

Docent Stukadoren

Ik heb jarenlange ervaring als stukadoor. Deze kennis geef ik graag door.

Roberto Schilperoord

Roberto Schilperoord

Docent

Ga je deze opleiding doen op de Drutenstraat? Dan kom je bij mij in de klas.