Post-mbo MIT-Werktuigkundige Installaties (2 jarig)

 • Duur
  2 jaar
 • Leerweg
  Cursus of training
 • Startdatum
  maandag 2 september 2024

Post-mbo MIT-Werktuigkundige Installaties (2 jarig)

 • Duur
  2 jaar
 • Leerweg
  Cursus of training
 • Startdatum
  maandag 2 september 2024

Heb je een mbo-4 diploma en wil jij je verder bekwamen in het ontwerpen van werktuigkundige installaties? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Over deze opleiding
Benieuwd waar je de lessen volgt?
Bekijk de locatie
Door technische ontwikkelingen is er steeds meer behoefte ontstaan aan een integrale aanpak van de werktuigkundige installaties. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar het duurzaam integraal ontwerpen en begeleiden van complexe installaties. Zowel werktuigkundige als elektrotechnische aspecten spelen hierbij een rol.

Wat leer je tijdens de opleiding?

De lessen bestaan uit theorie en praktijk. Jouw kennis wordt interactief bij het onderwijsproces betrokken. Ervaren docenten, die in het dagelijks leven werken bij ingenieurs- en adviesbureaus en installatiebedrijven, brengen je de fijne kneepjes van het vak bij. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Klimaattechniek
Duurzaam
Warmteopwekking – ketels
Klimaatautomatisering
Projectprocessen
Luchttechniek
Detail ontwerpen
VABI/Berekenen
Geluid
Functioneel ontwerpen

Voor wie is de opleiding?

De opleiding is voor technici die zich verder willen ontwikkelen in het ontwerpen of beheer en onderhoud van installaties.

Jij bent de schakel tussen projectleiding en uitvoering. Je maakt voorlopige installatieontwerpen van verwarmings-, ventilatie-, luchtbehandeling-, stook- en/of koelinstallaties en werkt die uit in tekeningen, materiaalstaten, calculaties en bedieningsvoorschriften.

Examinering en erkenning

De opleiding wordt afgesloten met een examen, met het diploma kun je doorstromen naar de opleiding op de Hogeschool.

Check hier de site

Toelatingseisen

Je kan instromen indien je in het bezit bent van:

 • Werkvoorbereider werktuigkundige installaties niveau 4
 • Diploma HTS Elektrotechniek/Werktuigbouwkunde

Een intaketoets en/of -gesprek kan onderdeel zijn van de toelating.

Heb je een vooropleiding installatietechniek bol/bbl dan krijg je een intaketoets en een gesprek om je beginniveau vast te stellen. Zo kijken we of je kennis op voldoende niveau is zodat de MIT-W opleiding haalbaar is.

2
jaar
1&2
Lestijden 13.45 - 21.00
32/36
lesdagen per jaar

Dit is jouw leslocatie

Vlakbij station Rotterdam-Alexander

De lessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met wat lekkers haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Kosten

De 2-jarige opleiding kost € 7.950,- . De prijzen zijn inclusief examenkosten en exclusief studiemateriaal. Het studiemateriaal (zoals onder andere boeken) kost ongeveer € 1.050,-. Deze prijzen zijn geldig vanaf 24-11-2023. Tussentijdse wijzigingen voorbehouden.

De facturatie zal plaatsvinden in 2 gedeeltes. In het begin van het eerste jaar zal 75% van de gehele som (eerste en tweede jaar samen) worden gefactureerd. De laatste factuur (25%) zal verstuurd worden in het begin van het tweede jaar of het moment dat je de opleiding afbreekt.

Opleidingen van Techniek College Rotterdam en van Techniek College Rotterdam beschikbaar gestelde lesmaterialen, zijn vrijgesteld van btw.

Bekijk de website van Wij Techniek voor eventuele subsidie

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de cursusdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Arco Buijs

Arco Buijs

Docent

Mooi technisch onderwijs maken, daar ga ik voor. In deze energietransitie hebben wij iedereen nodig voor een mooie toekomst voor Nederland.