Servicemedewerker gebouwen

Servicemedewerker gebouwen

Is er een klus in of rond het gebouw? Jij bedenkt de oplossing. De klussen pak je zelfstandig op, of met een team. Defecten zijn zo verholpen. Jij biedt die service, met een glimlach.

In het kort

Bied jij de oplossing voor elke klus?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij komt allerlei verschillende klussen tegen in en rond gebouwen en daar ga je mee aan de slag. Of het nu een woongebouw, kantoor of een ziekenhuis is. Je werkt netjes en veilig. Volgens een vaste volgorde, want dan sla je nooit iets over. Een veelzijdige baan, waarin je veel klanten ontmoet.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert te zien of onderhoud nodig is. En hoe je onderhoud aan gebouwen kunt uitvoeren. Daarvoor krijg je een brede opleiding, want de ene keer ben je schilder of tegelzetter, en de andere keer elektricien.

En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Vakken tijdens je opleiding

Het is belangrijk dat je in begrijpelijke taal kan lezen, schrijven en praten. Ook krijg je les in Loopbaan & Burgerschap. Hier ontdek je bijvoorbeeld meer over hoe je sterk en fit blijft tijdens het werk. En over verschillende culturen.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
Theorie installatietechniek
Theorie bouw
Theorie schilderen
Praktijk schilderen
Theorie stukadoren
Praktijk stukadoren
Vaktheorie tegelzetten
3
dagen per week school
2
dag stage

Stage lopen

Tijdens je opleiding loop je geheel het tweede leerjaar stage. Dat betekent 3 dagen per week stage en twee dagen per week ga je naar school. Je kan stage lopen bij bijvoorbeeld een woningcorporatie of een klussenbedrijf. De stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je het vak in de praktijk. Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Schiedam

De praktijk- en theorielessen volg je op Schiedamseweg 245. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op het schoolplein kun je je fiets of scooter parkeren. In de kantine kan je pauze houden en wat te eten en drinken kopen.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Beroepen na de opleiding

Als servicemedewerker gebouwen ga je aan de slag bij een woningcorporatie, een onderhoudsbedrijf of bij een technische dienst. Meestal werk je alleen en je hebt vaak contact met klanten. In woningen en andere gebouwen doe je het onderhoud, voer je reparaties uit en help je mee met verbouwingen.

Handige servicemedewerkers gebouwen zijn overal welkom. Zo zet je nieuwe veiligheidssloten in de buitendeur van een bedrijf. Dan help je weer mee bij het aftimmeren van een balie in een kantoor. Hoe groot of klein ook, als servicemedewerker gebouwen zorg jij ervoor dat elke klus gedaan wordt!

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Erik Vermoolen

Erik Vermoolen

Docent

Ik leer studenten de juiste skills om kwalitatief goed werk af te leveren bij de klant. Echte vakmensen, die hard nodig zijn.  

Vergelijkbare opleidingen

Bekijk alle opleidingen