Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende

Techniek en mensen komen samen in jouw vak. Jij bouwt aan het team van monteurs en praat met leveranciers. Dankzij jou ligt er een strakke planning. Je gaat voorop als je er iets moet veranderen. Zo zorg jij ervoor dat het bedrijf blijft draaien. En uiteindelijk ga je voor die glimlach bij de klant.  

In het kort

Jij houdt de boel draaiende

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Bouten, moeren, leidingen en pompen: installatietechniek is helemaal jouw ding. En je bent toe aan nieuwe stap in je werk. Om je kennis en ervaring te delen met anderen. Het lijkt je tof om leiding te geven aan collega’s. En samen doelen te halen. Je gaat geen uitdaging uit de weg. Je kunt snel schakelen en je maakt er een sport van om onderdelen zo snel mogelijk bij de klant te krijgen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

In ongeveer 1 jaar tijd leer je wat er nodig is om een goede leidinggevende te zijn. Je gaat aan de slag met plannen en het aansturen van collega’s. Maar eerst ontdek je meer over je eigen krachten. De dingen die je al goed kunt. En de dingen waar je nog beter in kunt worden.  

Je leert omgaan met hoge werkdruk en hoe je het team op de werkvloer kan helpen. Na deze opleiding heb jij geen stressbal meer nodig. Jij houdt je hoofd koel. Je weet precies wat je aan je collega’s hebt. En zij aan jou. Wat je leert, breng je direct in de praktijk bij jouw leerwerkbedrijf. Je kunt na deze opleiding ook doorstromen naar een hbo-opleiding.  

Dit ga je doen

 • Collega’s ondersteunen  
 • Ingewikkelde problemen oplossen  
 • Praten met de klant en leveranciers

Dit niet (zo vaak)

 • In de werkplaats werken  
 • Bij klanten werken
 • In je eentje werken

Vakken tijdens je opleiding

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de praktijk leren. Bij jouw leerwerkbedrijf. Ook ga je één dag of twee dagdelen in de week naar school. Daar krijg je praktijklessen én een stuk theorie.  

Rekenen
Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1-2avonden naar school

Jouw leerbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf. Dit is het bedrijf dat je hebt gekozen of waar je al aan het werk bent. Vier dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. Eén lesdag of twee avonden per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten.      

Je kunt pas met deze bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Vlakbij station Rotterdam-Alexander

De theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch.

Bekijk alle locaties

Wat leer je tijdens de opleiding

Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
77%
Afgestudeerden met werk
Deze regio
100%
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Op zo’n dag als vandaag begeleidt je collega’s op de werkvloer. Werknemers komen bij jou als ze hulp nodig hebben. En je gaat ook zelf het gesprek aan als iets nog beter kan. Zo werk je samen aan uitdagende doelen – zoals de installatie van nieuwe cv-leidingen onder de grond. Om de klant zo snel en goed mogelijk te helpen.  

Strakke planning voor een ingewikkelde installatie? Laat dat maar aan jou over. Jij hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En je zorgt ervoor dat alles op tijd klaar is.  

Deze skills heb je nodig

 • Je bent een techneut
 • Je houdt je koel onder druk
 • Je kunt je goed inleven in mensen

Deze niet (altijd)

 • Talenknobbel 
 • Je wacht op instructies
 • Diepgaande technische vakkennis

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.  

Wat kost een bbl-opleiding?
Wat zijn de toelatingseisen?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. Of bekijk de veelgestelde vragen eens. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Veelgestelde vragen

Raymond Jonkman

Raymond Jonkman

Docent

Ik werk bij Techniek College Rotterdam. Als je deze opleiding volgt, kom je bij mij in de klas.

Willem Tulp

Willem Tulp

Docent