Maakindustrie & Onderhoud

Jij maakt niets tot iets indrukwekkends

Wat hebben lassen, werktuigbouwkunde, monteur werkzaamheden, elektrotechniek en pijpbewerking met elkaar gemeen? Jouw talent om van niets, iets te maken natuurlijk. In de wereld van Maakindustrie & Onderhoud zorgen vakmensen ervoor dat machines doen wat ze moeten doen, zodat mensen kunnen doen wat ze willen doen. 

Is de wereld van Maakindustrie & Onderhoud iets voor jou?

Jij weet van aanpakken, je houdt van mooie dingen maken en oplossingen bedenken. Jij wordt enthousiast van alle soorten techniek en materiaal. Als Mechatronicus bouw en repareer je bijvoorbeeld machines, zoals je dat vroeger deed met een K’NEX bouwpakket. En als elektrotechnicus ontwikkel je software voor bijvoorbeeld ziekenhuis apparatuur, waarmee je bijdraagt aan de zorg in Nederland. 

Wist je dat de wereld van Maakindustrie & Onderhoud ook in de Rotterdamse haven leeft? Je kunt onderhoudsmonteur worden en ervoor zorgen dat alles soepel werkt. En doordat de Rotterdamse haven één van de belangrijkste kruispunten van Europa is, is er per jaar behoefte aan 2.000 nieuwe medewerkers. Dat belooft wat, namelijk baangarantie. 

Bekijk alle opleidingen

Technicus engineering

In het eerste jaar van deze brede opleiding maak je kennis met elektrotechniek, mechatronica, medische instrumentatie techniek en werktuigbouwkunde. Aan het einde van het schooljaar kies je een werkveld. Wat past het beste bij jouw interesses en vaardigheden?

Je kunt aan de slag met ontwikkeling, onderhoud, voorbereiding, begeleiding of de verkoop van producten en systemen. Er zijn veel opties, dus het is belangrijk om goed te weten wat je leuk vindt. Ook is het mogelijk om meteen te starten met installatietechniek.

Word je Technicus engineering, dan werk je mee aan nieuwe ontwikkelingen als duurzame energie. Help jij het milieu en de samenleving een handje door windmolens en zonnepanelen de normaalste zaak van de wereld te maken? Of werk je liever aan de automatisering en beveiliging van belangrijke gebouwen? Word ontwerper, projectleider of leidinggevende.

Bekijk de opleidingen

Voor bedrijven

Techniek is onmisbaar. Net als goede medewerkers. Jij kunt invloed uitoefenen op de werknemers van de toekomst. Hoe? Door onze studenten op te leiden tijdens hun stageperiode, door gastlessen te geven of door mee te denken over de invulling van ons mbo-onderwijs.i

Brochure

Geboren om op te lossen? Lees het in de brochure

Twijfel je nog? Of vragen (lees: zeuren) je ouders steeds om informatie over die ene opleiding? Vraag de brochure aan. Hierin vind je alle belangrijke informatie onder elkaar: van open dagen tot opleidingen.

Verken ook onze andere branches

De wereld van techniek vind je overal in onze samenleving. Waar zie jij jezelf?

Bouwen & Wonen

Jij bouwt Nederland, Nederland bouwt op jou

Proces & Maintenance

Jij maakt, repareert en onderhoudt als de beste

Mobiliteit

De wereld van Mobiliteit staat nooit stil

IT & Online

De hele wereld binnen handbereik

Lab & Research

Jij doet gloednieuwe ontdekkingen als onderzoeker