Maakindustrie & Onderhoud

Jij maakt van niets iets indrukwekkends

Wat hebben lassen, werktuigbouwkunde, storingen oplossen, elektrotechniek en mechatronica met elkaar gemeen? Jouw talent om van niets, iets te maken. In de branche Maakindustrie & Onderhoud zorgen vakmensen ervoor dat installaties en systemen doen wat ze moeten doen, zodat mensen kunnen doen wat ze willen doen. 

Is de branche Maakindustrie & Onderhoud iets voor jou?

Jij weet van aanpakken, je houdt van mooie dingen maken en oplossingen bedenken. Jij wordt enthousiast van alle soorten techniek en materiaal. Vroeger bouwde je machines met K'NEX, maar straks bouw en repareer jij installaties in het écht. 

De Rotterdamse haven is een van de belangrijkste kruispunten van Europa. Per jaar hebben ze daar zo'n 2.000 nieuwe medewerkers nodig. Vakmensen uit de branche Maakindustrie & Onderhoud werken dan ook vaak in de haven. Dat belooft wat, namelijk baangarantie. Wat denk je, is deze branche iets voor jou? 

Bekijk opleidingen

Onderhoud

Een leven zonder ovenfriet, zwemkleding en energie voor elektrische scooters, kun jij je het voorstellen? Zonder dat we het doorhebben produceren fabrieken non-stop en draaien energiecentrales dag en nacht. Al die installaties hebben goed onderhoud nodig, anders zitten we ineens zonder producten. Kies je voor een opleiding in Onderhoud, dan werk je straks als monteur of technicus. 

Bekijk deze opleidingen

Productietechniek

Werken met metaal, dat klinkt stoer, toch? Veel constructies, installaties en fabrieken zijn met staal gebouwd. Denk aan de schepen in de Rotterdamse haven, machines met draaiende onderdelen of de leidingen waar ons water doorheen stroomt. Als constructiewerker, lasser of pijpenbewerker, ontwerp, maak of onderhoud je de wereld van de productietechniek.

Bekijk deze opleidingen

Technicus engineering

Lijkt het je leuk om engineer te worden? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Word je projectleider, technisch tekenaar of werkvoorbereider? Of gewoon een allrounder. Tijdens deze brede opleiding kies jij na het eerste jaar 1 richting waarin jij je gaat verdiepen: van elektrotechniek, installatietechniek, mechatronica tot werktuigbouwkunde. Zit jij op de havo en ben je op zoek naar een uitdagende opleiding? Bekijk dan eens de opleiding Beroepshavo Technicus engineering. 

Bekijk deze opleidingen

Voor bedrijven

Techniek is onmisbaar. Net als goede medewerkers. Jij kunt invloed uitoefenen op de werknemers van de toekomst. Hoe? Door onze studenten op te leiden tijdens hun stageperiode, door gastlessen te geven of door mee te denken over de invulling van ons mbo-onderwijs.

Brochure

Wil jij het gaan maken in deze branche? Ontdek het in de brochure

Twijfel je nog? Of vragen je ouders steeds om informatie over die ene opleiding? Vraag de brochure aan. Hierin vind je alle belangrijke informatie onder elkaar: van Open dagen tot opleidingen.

Verken ook onze andere branches

De wereld van techniek vind je overal in onze samenleving. Waar zie jij jezelf?

Bouwen & Wonen

Jij bouwt Nederland, Nederland bouwt op jou

IT & Online

De hele wereld binnen handbereik

Lab & Research

Jij onderzoekt de wereld onder een microscoop

Mobiliteit

De wereld van Mobiliteit staat nooit stil

Proces & Maintenance

Jij maakt, repareert en onderhoudt als de beste