Allround medewerker productietechniek verspaner

Allround medewerker productietechniek verspaner

Van de onderdelen die jij maakt, is er soms maar één op de wereld. Hoe bijzonder is dat? Denk bijvoorbeeld aan raketonderdelen van het International Space Station, knieprotheses of een tandartsboor.

In het kort

Werk jij heel nauwkeurig?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je leert complexe en kwalitatief goede producten te maken met verspanende technieken als CNC-draaien en –frezen, binnen de technisch en economisch gestelde eisen. Na de opleiding kun je ook project- en procesmatig werken. Tijdens de opleiding werk je aan opdrachten in je eigen (leer)bedrijf; opgedane kennis breng je dus direct in de praktijk.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert werken met handbediende én volautomatische draaibanken en freesmachines. En om zelfstandig, geconcentreerd, systematisch en nauwkeurig te werken. Je ontwikkelt een goed technisch en ruimtelijk inzicht en leert problemen analyseren en oplossen. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Deze opleiding start alleen als er voldoende aanmeldingen zijn voor het nieuwe schooljaar.​

Deze vakken krijg je

Rekenen
Nederlands
Loopbaan & Burgerschap

Stage lopen

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Bekijk alle locaties

Check dit verhaal

Als allround precisieverspaner werk je in de werkplaats van een bedrijf in bijvoorbeeld de transport-, medische of optische industrie. Docent aan Techniek College Rotterdam vertelt je graag meer over de opleiding Precisietechniek. 

Beroepen na de opleiding

De allround verspaner werkt in de fijnmechanische techniek. Hier worden kleine onderdelen gemaakt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, televisiestudio's, fabrieken of ruimtevaart. Je buigt je vooral over moeilijke werkstukken. Met handbediende of volautomatische draaibanken en freesmachines draai, frees, slijp en polijst je alles precies op maat.

Je werkt vooral met roestvast staal, aluminium, keramiek, titanium en speciale kunststoffen. Meestal maak je kleine series en soms ook ‘enkelstuks'. Zonder fijnmechanische techniek geen knieprotheses, tandartsboren, internet of ruimtestations. Uniek werk dus!

Handige informatie

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Reshma Jitbahadoer

Reshma Jitbahadoer

Onderwijsteamleider Metaal

Samen met het team leiden we studenten op tot goede lassers of constructiewerkers. 

Ronald den Held

Ronald den Held

Docent Procestechniek

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.