Nieuwe energie voor de bouw

Gemeente Rotterdam, het bedrijfsleven en Techniek College Rotterdam bieden jongeren tussen de 16 - 27 jaar een traject aan om ze ‘terug’ te brengen naar de arbeidsmarkt en om hun vervolgens toe te leiden naar een baan in de bouw, elektrotechniek of installatietechniek.

Voor wie:

Het traject is bedoeld voor alle jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, schoolverlaters en leerlingen van praktijkscholen.

Het traject:

Binnen het traject worden jongeren geplaatst bij participerende bedrijven om zo ervaring op doen in de praktijk. Vervolgens biedt Techniek College Rotterdam een gepaste opleiding aan binnen het beroep waarin ze werkzaam zijn.

Hoe lang duurt het:

Het traject duurt zes maanden. In de eerste drie maanden wordt uitgezocht wat de jongere leuk vindt en wat de jongere aankan. In laatste drie maanden gaat de jongere werken in de gekozen richting om ervaring op te doen. Daarbij is het mogelijk om de praktijkverklaringen te halen. Na zes maanden heeft de jongere een baan.

Het vervolg:

Eventueel kan de jongere na de zes maanden een opleiding volgen in een BBL-(werken & leren) traject. Er is een mogelijkheid om certificaten te halen die uiteindelijk tot een diploma leiden.

Heb je een vraag?

Ger Wolfs

Ger Wolfs

Projectleider Nieuwe energie voor de bouw