Opening Biodieselfabriek

6 september 2019

Op donderdag 5 september 2019 opende Techniek College Rotterdam feestelijk haar nieuwe leeromgeving: de Biodieselfabriek. De nieuwe leeromgeving is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Rotterdamse bedrijfsleven (oa. Shell, Engie, Deltalinqs), overheid (Ministerie van Economische Zaken) en het mbo (Techniek College Rotterdam). De Biodieselfabriek is een aansprekend voorbeeld van contextrijk leren, waar Techniek College Rotterdam overal waar mogelijk op inzet.

De opening
De opening startte met een rondetafelgesprek waarin Fidan Ekiz in gesprek ging met president-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland, algemeen directeur Ivo van Vliet van Energieleverancier Engie en namens het Techniek College Rotterdam waren scheepvaart en Transport College Philippe Raets, docent procestechniek Erik Boehlé en student Maurice Kleijwegt aanwezig. Aan bod kwam o.a. het belang van een biodieselfabriek, de toegevoegde waarde aan het onderwijs en de samenwerking tussen de verschillende partners.

Na het rondetafelgesprek was de officiële openingshandeling en rolde het eerste vaatje biodiesel uit de fabriek. Gemaakt door studenten en docenten van Techniek College Rotterdam op basis van onder meer gebruikt frituurvet. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke BBQ.

Meer artikelen