Proefstuderen en meelopen

Je weet al bijna welke opleiding je wilt gaan doen. Voordat je de knoop doorhakt en je jezelf aanmeld, wil je eigenlijk weten hoe leuk die opleiding echt is. Dat kan met een proefstudeer- of meeloopdag. Dan weet je pas écht hoe het straks zal zijn. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Blijf op de hoogte

Ervaar het lekker zelf

Je hebt een bepaald beeld van een opleiding. Maar hoe kom je erachter of die opleiding nét zo leuk is als in het echt? Je kunt bij ons proefstuderen of een dagje meelopen als student.

Proefstuderen

Tijdens het proefstuderen volg je een aantal vakken, werk je aan opdrachten en krijg je een presentatie van docenten. Je zit in een klas met andere proefstudeerders. Ook zijn er studenten van de opleiding aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Zo krijg je een indruk van hoe jouw opleiding eruit zal zien.

Meeloopdag

Als je een dagje meeloopt, ben je een student voor een dag. Je volgt niet zomaar een programma met andere toekomstige studenten. Nee, jij bént even de student. Je volgt vakken die studenten op dat moment volgen en je werkt mee aan opdrachten die studenten uitvoeren. Zo krijg jij een echt beeld van de opleiding en weet je hoe het is als jij straks zelf student bent.

Benieuwd of jouw opleiding een proefstudeer- of meeloopdag organiseert? Bekijk de agenda. 

Bekijk agenda
Ontdek jouw talent

Doe de studiekeuzetest

Laat je verrassen
Doe de studiekeuzetest
Hoe ver ben jij met je studiekeuze? Weet je al welke richting je op wilt? Al die mbo-opleidingen, je zou er bijna FOMO van krijgen. Daarom hebben we voor jou een eenvoudige test gemaakt. Zo kom je erachter welke beroepen het beste passen bij jouw talenten en interesses.