Student Jeroen Hagen over Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Door
Redactie
Een carrière bij Defensie bleek niet geschikt voor Jeroen Hagen (19). Hij stapte over naar de niveau 3-opleiding Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf (AVOK).

Inmiddels is hij bezig aan zijn laatste jaar en loopt hij stage bij het project ‘Renoveren op Zuid’.

Wat betekent techniek voor jou?

Jeroen: “Goed onderdak is belangrijk voor mensen. Wij beheersen nu de techniek om plafonds, vloeren en muren te plaatsen en te vervangen. Daarnaast kunnen we leidingen aanleggen en onderhouden voor gas, water en elektriciteit. We zijn daarmee lekker aan de slag, op ons eigen tempo.”

Heb je al aan projecten meegewerkt?

Jeroen: “Ik loop samen met medestudent Karna van der Lende (20) stage bij het project ‘Renoveren op Zuid’. Dat is een samenwerking van de opleiding Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf, bouwbedrijf Breijer, Woonstad Rotterdam en de gemeente Rotterdam. We zijn nu bezig met het renoveren van woningen. Dat doen we onder leiding van een uitvoerder van Breijer. Die vertelt ons wat er moet gebeuren. Ook is er een begeleider van school aanwezig. Bij dit project slopen we eerst alles uit de huizen. Daarna knappen we de boel weer op: nieuwe muren en plafonds, nieuwe leidingen, nieuwe tegels, noem maar op.”

Waar ben je trots op?

“De mensen van bouwbedrijf Breijer betrekken ons overal bij. Ze beschouwen ons echt als collega’s. We zijn zelfs uitgenodigd voor de kerstborrel en mochten mee met de directie naar een prijsuitreiking.”, aldus Jeroen.

Ben jij geïnspireerd geraakt door de ervaringen van Jeroen? Kijk dan ook eens naar de volgende opleidingen in de wereld van Bouwen & Wonen: Allround timmerman of Eerste monteur woning. Voor andere opleidingen op niveau 3 kun je verder kijken in één van de andere branches.