Student Remco Voogt over Technicus mobiele werktuigen

Door
Redactie
Hij was nooit zo goed in leren, maar inmiddels heeft Remco Voogt (24) toch behoorlijk wat diploma’s op zijn naam staan.

Remco is al een assistent-monteur, monteur, eerste monteur en aan het einde van dit schooljaar mag hij zichzelf technisch specialist noemen. Na het afronden van de niveau 4-opleiding Mobiele Werktuigen wil hij doorstromen naar het hbo om uiteindelijk ingenieur te worden. “En dat heb ik voor een groot deel te danken aan de geweldige leraren hier.”

Waar komt jouw interesse in techniek vandaan?

“Vroeger sleutelde ik al graag aan brommers, samen met mijn broertje. Beetje opvoeren, beetje zelf proberen. Als we iets niet wisten, zochten we het op. Of we vroegen het na bij de brommerzaak. Zo ben ik eigenlijk in de techniek gegroeid. Ik kwam terecht bij Prins Maasdijk, een bedrijf dat interne transportmiddelen levert en onderhoudt. Daar werk ik al negen jaar met heftrucks, motoren, pompwagens en generatoren. Zij hebben me gestimuleerd om opleidingen te volgen en meer te leren over techniek. Sindsdien ga ik één dag in de week naar school voor de opleiding Technicus mobiele werktuigen.”

Wat vind je het leukst aan de opleiding?

“Je leert tijdens deze opleiding vooral door veel zelf te doen, in de praktijk. Dat is fijn, want alleen maar naar theorie luisteren is niks voor mij. Ik zit in een leuke klas met jongens van hetzelfde niveau. We werken fijn samen, maar kunnen af en toe ook lekker dollen. De leraren hier zijn super; zij hebben ervoor gezorgd dat ik zo ver ben gekomen. Hierna wil ik nog een vierjarige hbo-opleiding volgen. Zo kan ik later doen wat ik het liefste wil: dingen ontwikkelen, ontwerpen en uitvinden.”

Heb je al aan projecten meegewerkt?

“Een leuk project waar ik aan heb meegewerkt, heet Stevelductie. Dat is een milieuvriendelijk transportsysteem voor zeecontainers. Die worden nu nog vaak door vrachtwagens verplaatst, maar dat kost veel brandstof. Wij hebben een soort waterglijbaan ontwikkeld waarmee de containers vanzelf naar de juiste plaats glijden. Op die manier kun je acht- tot negenduizend containers per dag verplaatsen zonder uitlaatgassen. De TU Delft heeft ons nog tips gegeven en berekeningen gemaakt.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots dat ik het zo ver geschopt heb. Vooraf had ik niet gedacht dat een niveau 4-opleiding voor mij haalbaar zou zijn. Ik was al blij dat ik een diploma op niveau 1 had gehaald! Bij Prins Maasdijkontdekte ik de voordelen van een technische opleiding en ik dacht: ik probeer het gewoon! Nu ik al zo ver ben gekomen, ga ik de stap naar het hbo ook zetten en een gooi doen naar de titel ingenieur.”

Wat moeten mensen weten die deze opleiding willen gaan doen?

“Als je technisch bent aangelegd en van sleutelen houdt, is dit een leuke en leerzame opleiding. De sfeer is goed en de docenten leren je alles wat je moet weten op een plezierige manier. Ik kan deze opleiding aan iedereen aanraden!”

Ben jij geïnspireerd geraakt door de ervaringen van Remco? Kijk dan ook eens naar de volgende opleidingen in de wereld van Mobiliteit: Technicus mobiele werktuigen, Technisch specialist personenauto’s of Technisch specialist bedrijfsauto’s. Voor andere opleidingen op niveau 4 kun je verder kijken in één van de andere branches.