Meeloopdagen en proefstuderen

Je weet al bijna welke opleiding je wilt gaan doen. Voordat je de knoop doorhakt en je jezelf aanmeld, wil je eigenlijk weten hoe leuk die opleiding echt is. Dat kan met een proefstudeer- of meeloopdag. Dan weet je pas écht hoe het straks zal zijn.
Bekijk de agenda

Ervaar het zelf

Je hebt een bepaald beeld van een opleiding. Maar hoe kom je erachter of die opleiding nét zo leuk is als in het echt? Je kunt bij ons proefstuderen of een dagje meelopen. Maar wat is het verschil? 

Meeloopdagen 

Als je een dagje meeloopt, volg je niet zomaar een programma met andere toekomstige studenten. Nee, jij bént even de student. Je volgt vakken die studenten op dat moment volgen en je werkt mee aan opdrachten die studenten uitvoeren. Zo krijg jij een echt beeld van de opleiding en weet je hoe het is als jij straks zelf student bent.

Bekijk agenda

Proefstudeerdagen

Een proefstudeerdag lijkt op een meeloopdag, maar is net iets anders. Je zit namelijk in een klas met andere proefstudeerders. Studenten en docenten van de opleiding geven jou een indruk van hoe de opleiding eruit zal zien. Bijvoorbeeld met een presentatie. Ook mag je een vak volgen en een opdracht uitvoeren. 

Verschillende opleidingen organiseren een meeloopdag of proefstudeerdag. Heb jij interesse? Meld je aan. Het kan zijn dat de opleiding van je keuze geen meeloop- en proefstudeerdagen aanbiedt. Neem dan contact op met het Techniek Info Punt. 

Bekijk agenda
Ontdek jouw talent

Doe de interessetest

Laat je verrassen
Doe de interessetest
Hoe ver ben jij met je studiekeuze? Weet je al welke richting je op wilt? Al die mbo-opleidingen, je zou er bijna FOMO van krijgen. Daarom hebben we voor jou een eenvoudige test gemaakt. Zo kom je erachter welke beroepen het beste passen bij jouw interesses.

Vragen over de meeloopdagen?

Neem contact met ons op

Bij het Techniek Info Punt klop je aan met al je vragen over mbo-opleidingen, aanmelden, Open dagen of meeloopdagen. Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf jij op de hoogte van alle meeloopdagen en proefstudeerdagen. 

Blijf op de hoogte

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Heb je vragen? We staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.