Doorlopende leerroutes

Speciaal traject voor vmbo en mbo

Samen met vo-scholen ontwikkelen we doorlopende leerroutes. In deze onderwijstrajecten komen vmbo-leerlingen en mbo-studenten samen. Zo ontwikkelen we samen het onderwijs van de toekomst.

Wat is een doorlopende leerroute?

Een doorlopende leerroute is een onderwijstraject dat we samen met een aantal vo-scholen hebben ontwikkeld. De doorlopende leerroute start in het vmbo en eindigt met het behalen van een mbo-diploma (startkwalificatie). Leerlingen kunnen de leerroute in 3 jaar afronden, maar sneller of langzamer is ook mogelijk. 

Een doorlopende leerroute is geschikt voor alle leerlingen met interesse in techniek. Ze maken een betere beroepskeuze, maken kennis met het mbo, krijgen les van vmbo- en mbo-docenten en ze behalen 2 diploma's. 

  • Betere beroepskeuze 
  • Behaal 2 diploma's: een vmbo- én mbo-diploma
  • Direct uitstromen naar een baan of vervolgopleiding
  • Gaten in onderwijsprogramma 
  • Dubbelingen in onderwijsprogramma

Nieuwe doorlopende leerroutes ontwikkelen?

Neem contact met ons op

Op dit moment bieden we 6 doorlopende leerroutes aan. Samen met vo-scholen onderzoeken we de mogelijkheid om meerdere doorlopende leerroutes te ontwikkelen. Heb jij hier interesse in? Dan komen we graag met je in contact.

Heb je vragen over onze doorlopende leerroutes? Of ben je benieuwd naar de instroomeisen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Tannet Remmelts

Tannet Remmelts

Onderwijsadviseur

Onderwijsadviseur binnen Techniek College Rotterdam

Ben Weenink

Ben Weenink

Ambassadeur Sterk Techniek Onderwijs (STO)

Ambassadeur Sterk Techniek Onderwijs (STO)