Oriënteren op Techniek

Met leuke LOB-activiteiten

Wil je jouw leerlingen op een unieke manier laten kennismaken met techniek? Speciaal voor leerlingen van vmbo, mavo, havo en schakelklassen hebben we leerzame en leuke LOB-activiteiten. Van escape room tot workshop. Bekijk ons programma voor tweede en derdejaars.

Onze LOB-activiteiten

Om leerlingen een betere profielkeuze te laten maken, is het belangrijk dat zij zien én ervaren wat een keuze inhoudt. Daarom organiseren we speciale LOB-activiteiten voor tweedejaars en derde- en vierdejaars leerlingen. Zo leren ze wat praktijkopdrachten inhouden en maken ze kennis met de leeromgeving van Techniek College Rotterdam. 

Activiteiten voor tweedejaars

Voor tweedejaars leerlingen die nog een profiel moeten kiezen hebben we samen met het Xperience College een programma ontwikkeld op de RDM Campus van Techniek College Rotterdam. In 1 dagdeel maken leerlingen kennis met meerdere aspecten van onze opleidingen. Het onderstaand programma of een afgeleide daarvan bieden we ook aan op andere scholen. 

  • Rondleiding op de RDM
  • Escape Room in onze Biodieselfabriek
  • Rondleiding in de Biodieselfabriek gerund door studenten

Wil je een activiteit op maat laten ontwikkelen? Iets dat past binnen een thema van het lessenpakket? Ook dat is mogelijk. Neem contact met ons op. 

Activiteiten voor derde- en vierdejaars

Voor derde- en vierdejaars organiseren we workshops. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op de keuzevakken die ze gaan volgen. In 1,5 uur tijd maken ze kennis met een specifiek vak. We sluiten hierbij aan bij de technische keuzevakken van het vmbo. 

Voor het Geuzencollege hebben we bijvoorbeeld de volgende workshops ontwikkeld: 

  • Booglassen
  • Plaat en constructiewerk
  • Fietstechniek
  • Slimme technologie
  • Motorvoertuigen

Interesse? Of wil je een activiteit op maat?

Wij helpen je verder

Heb je interesse in een van onze activiteiten? Of wil je een activiteit op maat laten maken? Bel of mail ons. We nemen graag de mogelijkheden met je door. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Tannet Remmelts

Tannet Remmelts

Onderwijsadviseur

Onderwijsadviseur binnen Techniek College Rotterdam

Ben Weenink

Ben Weenink

Ambassadeur Sterk Techniek Onderwijs (STO)

Ambassadeur Sterk Techniek Onderwijs (STO)