Studiekosten

Een mbo-opleiding gratis? Niet helemaal. Boeken, gereedschap, werkkleding en excursies betaal je als student zelf. Dat noemen we schoolkosten. Ben je ouder dan 18 jaar, dan betaal je ook lesgeld of cursusgeld. Bekijk jouw situatie hieronder.

Wat kost jouw mbo-opleiding?

Wat kost een bol-opleiding?
Wat kost een bbl-opleiding?

Boeken, materialen en excursies

Zeulen met een gereedschapskist hoeft gelukkig niet. Wij zorgen op school voor een basisuitrusting. Dat betekent dat je gebruik mag maken van onze machines, overalls, bouwmaterialen en software.

Op de middelbare school hoefde je misschien niet voor je boeken en studiematerialen te betalen. Nu wel. Voor de ene opleiding heb je speciale kleding of schoenen met stalen neuzen nodig. Voor de andere opleiding een laptop. Soms ga je op excursie of op reis. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Bestel je mbo-pakket online
Bij STUDERS vind je jouw leermiddelenlijst. Hier bestel je alle boeken en schoolspullen die je nodig hebt voor jouw opleiding.

Ga naar STUDERS

Mbo-studentenfonds

Soms zit je in een situatie waardoor je je opleiding niet kunt betalen. Maak jij je zorgen? Voor studenten tot 18 jaar is er een mbo-studentenfonds. Hierdoor kun jij misschien toch een bol-opleiding volgen of afmaken.

Hoe werkt het mbo-studentenfonds?