Tips voor de intake

Het is voor mekaar. Jij hebt je zojuist aangemeld voor een mbo-opleiding. Binnenkort word jij uitgenodigd voor de intake. Een verplicht onderdeel voordat jij start met je studie. Tijdens de intake maak je kennis met de mensen van Techniek College Rotterdam. Met deze 3 tips haal jij het beste uit de intake.

3 tips voor de intake

Binnenkort nodigen we je uit voor de intake. Tijdens de intake praten we samen over de opleiding, over jouw verwachtingen en over jouw ambities. Meestal ga je op gesprek, maar soms volg je een activiteit of een bijeenkomst of voer je een opdracht uit. 

Tip 1: Bereid jezelf voor 

Bewaar je diploma en cijferlijst in een mapje en leg alvast je paspoort erbij. Zoek op Google Maps de locatie op en bekijk hoe je erheen gaat reizen en hoe lang de reis duurt. Grote kans dat jij straks op tijd bent én niets bent vergeten.

Tip 2: Maak een goede indruk 

Geef een hand. Glimlach. Praat duidelijk en beleefd. Zit rechtop. Het spreekt voor zich, maar soms vergeet je het even. Zo laat je jezelf van je beste kant zien. 

Tip 3: Bedenk wat jij nodig hebt

Bedenk alvast wat jij nodig hebt tijdens de opleiding en schrijf je vragen op. De intake is een mooi moment om kennis te maken en om verwachtingen uit te spreken. 

Extra begeleiding nodig?

Geef het door tijdens de intake

Kun je wel wat extra begeleiding gebruiken tijdens je studie? Bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met lezen, schrijven of rekenen. Omdat je extra structuur nodig hebt of vanwege je thuissituatie. Meld het tijdens de intake. Dan maken we samen een zorgplan.

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Heb je vragen? We staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.