Meest gestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je online aanmelden via deze website bij de opleiding van jouw keuze. 

Geen boekenlijst ontvangen, waar kan ik die vinden?
Te vinden op studers.nl

Wordt mijn boekengeld betaald door school?
Dit geldt alleen voor het voorgezet onderwijs en niet voor mbo-opleidingen. Check onze website of je recht hebt op tegemoetkoming van schoolkosten, zoals verplichte boeken en/of leermiddelen. 

Welke laptop heb ik nodig?
Dit is een specifieke vraag voor het team van de door jouw gekozen opleiding. Ga je bijvoorbeeld met een tekenprogramma werken dan is een zwaardere processor nodig. Welk merk is niet zo van belang, kies een merk waar jij vertrouwen in hebt. Bij studers.nl kun jij met jouw studentennummer zien wat de specificaties zijn waar de laptop aan moet voldoen.

Geen inloggegevens/studentnummer?
Mail je vraag naar [email protected] 

Moet ik met mijn aanmelding wachten tot ik weet dat ik geslaagd ben?
Nee dat hoeft niet, meld je het liefst zo vroeg mogelijk aan, bij voorkeur vóór 1 april. Je bent dan vroeg genoeg ingeschreven voor eventuele intake gesprekken. Mocht blijken dat je niet bent geslaagd voor je vooropleiding, geef dat dan zo snel mogelijk aan ons door. Je aanmelding is altijd wederzijds vrijblijvend.

Kan ik vrijstelling krijgen voor vakken?
Vrijstelling voor vakken is afhankelijk van je vooropleiding. Tijdens je toelatingsgesprek bij de opleiding van jouw keuze wordt bekeken en beoordeeld of je in aanmerking komt.

Ik ben blijven zitten in havo 4, kan ik overstap maken naar het mbo?
Het mbo kan dan een goed alternatief zijn. Als je naar het mbo wilt, heb je minimaal een overgangsbewijs van havo-3 naar havo-4 nodig. Je kunt dan veelal instromen op een mbo-4 opleiding.

Kan ik voor alle opleidingen studiefinanciering krijgen?
Nee, voor een bbl-opleiding is studiefinanciering niet mogelijk. Voor een bol-opleiding kun je studiefinanciering krijgen.

Belangrijke documenten
Als je je afvraagt hoe wij het op Techniek College Rotterdam geregeld hebben, check dan de pagina belangrijke documenten