Zomerbereikbaarheid

Vanaf maandag 12 juli tot en met vrijdag 27 augustus zijn de locaties van Techniek College Rotterdam voor bezoekers gesloten en kan je niet bij ons langskomen. Maar we hebben een zomerbereikbaarheid, dat betekent dat je met je vragen gewoon in de vakantie bij ons terecht kan. Hieronder lees je hoe onze zomerbereikbaarheid eruit ziet: 

In de periode van maandag 26 juli t/m 13 augustus zijn we telefonisch niet bereikbaar. Je kan je vragen stellen via:
- E-mail  [email protected]
- Via de chat op de website; 
- of stuur een bericht via WhatsApp.

In de andere weken kunnen we je ook telefonisch te woord staan op T 088 945 45 00.

Maandag 30 augustus is de start van het nieuwe schooljaar!

Check hieronder de lijst met veel gestelde vragen, misschien staat je vraag er bij.

 • Geen boekenlijst ontvangen, waar kan ik die vinden?
  Te vinden op studers.nl

 • Wordt mijn boekengeld betaald door school?
  Dit geldt alleen voor het voorgezet onderwijs en niet voor mbo-opleidingen.

 • Check onze website of je recht hebt op tegemoetkoming van schoolkosten, zoals verplichte boeken en/of leermiddelen. 

 • Welke laptop heb ik nodig?
  Dit is een specifieke vraag voor het team van de door jouw gekozen opleiding. Ga je bijvoorbeeld met een tekenprogramma werken dan is een zwaardere processor nodig. Welk merk is niet zo van belang, kies een merk waar jij vertrouwen in hebt. Bij studers.nl wordt bij jouw boekenpakket aangegeven aan welke minimale eisen jouw laptop moet voldoen. 

 • Ik heb geen laptop, maar een chromebook is dat ook goed?
  Liever niet! Installatie van het Officepakket op een chromebook is lastig of onmogelijk. Daarnaast hadden studenten met een chromebook  afgelopen schooljaar problemen met de wifi.

 • Hoe moet ik inloggen?
  Als je bent geplaatst heb je een e-mail van ons ontvangen met hierin informatie over het activeren van je schoolaccount. In het kort komt het er op neer dat je dit kunt doen via accounts.tcrmbo.nl. Hiervoor heb je het studentennummer nodig wat in de bijlagen van de plaatsingsmail staat.

 • Wanneer start voor mij de opleiding?
  Check je mailbox, school en privé of je spam-box. Hierin staat aangegeven wanneer je de eerste lesdag wordt verwacht. Heb je geen e-mail ontvangen mail dan naar [email protected].

 • Ik twijfel nog of een opleiding van Techniek College Rotterdam bij mij past? 
  Het kan zijn dat je nog op zoek bent naar een opleiding, maar je bent nog niet helemaal zeker welke. Bekijk dan de pagina Wij helpen je. Hier vind je informatie over onze opleidingen, kan je een studiekeuzetest doen of bekijk je filmpjes van docenten en studenten. Succes!