Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Als mensen met hun handen in het haar zitten, bellen ze jou. Want jij weet alles van verbouwingen. Je timmert, sluit elektrische apparaten aan en schildert. Je verbouwt een badkamer of plaatst een dakkapel. Kleine of grote klus? Noem het maar op en jij fikst het. 

In het kort

Ben jij de handige held die het fikst?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Geef jou een klus in en rondom het huis. En jij maakt het klaar. Je kunt zelfstandig werken. En je werkt ook graag samen. Soms repareer je iets wat kapot is. Maar je vindt het ook supertof om van niets iets te maken. Van een boekenkast tot het plaatsen van een badkamer. Je zorgt ervoor dat het veilig gebeurt. Voor jezelf en voor anderen. Want je bent een échte maker.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je over bouw, installatietechniek en elektrotechniek. Jij weet straks van alles wat – waterleidingen uittekenen, timmeren, schilderen en stuken. Het repareren van een kozijn, tegelwerk aanleggen, inbouwen van spotjes of het leggen van laminaat. 

Je ontdekt hoe je inschat wat een klus gaat kosten en hoe je omgaat met klanten. Superhandig als je misschien je eigen klussenbedrijf wilt starten. In het eerste jaar heb je het project toilet. Je gaat samen in de praktijkruimte een toilet bouwen: van de fundering aanleggen tot lampen aansluiten.  

Tijdens de opleiding volg je twee keuzedelen. Bijvoorbeeld eentje die je leert om in te spelen op nieuwe innovaties. Of een keuzedeel dat je leert om offertes te maken voor je eigen bedrijf.  

Dit ga je doen

  • Reparaties uitvoeren in gebouwen
  • Storingen opsporen
  • Een strakke planning voor jezelf maken

Dit niet (zo vaak)

  • Altijd op dezelfde locatie werken
  • Collega's begeleiden
  • Wachten op instructies

Deze vakken krijg je

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
Theorie bouw
Praktijk bouw
Theorie installatietechniek
Praktijk installatietechniek
Theorie elektrotechniek
Praktijk elektrotechniek
Theorie schilderen
Praktijk schilderen
Theorie stukadoren
Praktijk stukadoren
Vaktheorie tegelzetten
5
dagen naar school
1-2
stages

Stage lopen

Aan het einde van jaar 2 en in jaar 3 ga je stage lopen. Je gaat 2 dagen naar school en 3 dagen per week leer je het vak in de praktijk. Bijvoorbeeld bij een klussenbedrijf of aannemer waar je leert over installatie, elektra en bouw.  

Jij kiest waar je stage loopt. Bij één van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Schiedam

Schiedamseweg 245 
De praktijk- en theorielessen volg je op Schiedamseweg 245. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op het schoolplein kun je je fiets of scooter parkeren. In de kantine kan je pauze houden en wat te eten en drinken kopen.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Beroepen na de opleiding

Je kunt gaan werken bij een klussenbedrijf of aannemersbedrijf. Of je start voor jezelf. 

Eén ding is zeker: ook vandaag wordt sowieso geen saaie dag. Want jij timmert, boort, metselt en schroeft in of rondom gebouwen. Je pakt alles aan wat met de bouw, installatie of elektra te maken heeft. De klant heeft altijd een probleem. Waar jij een oplossing voor weet. 

Je plaatst een nieuwe dakkapel, verhelpt storingen of bouwt mee aan een tijdelijke ruimte voor een school. Misschien werk je eerst voor een baas. Daar leer je het vak tot in de kleinste details. Zodat je later voor jezelf kunt beginnen. Want handige helden zoals jij, zijn altijd nodig. 

Deze skills heb je nodig

  • Je kunt goed zelfstandig én samenwerken
  • Je hebt oog voor veiligheid
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Deze niet (altijd)

  • Je kunt goed leidinggeven
  • Je werkt op een rustig tempo
  • Je wacht op instructies

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.  

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Erik Vermoolen

Erik Vermoolen

Docent

Ik leer studenten de juiste skills om kwalitatief goed werk af te leveren bij de klant. Echte vakmensen, die hard nodig zijn.