Uitvoerder infra

Als kaderfunctionaris uitvoering infra werk je als uitvoerder in de grondwerk- of wegen- en waterbouw. Je geeft leiding aan de uitvoering van een project en je stuurt bij waar nodig. Ook verricht je werkopnames en bewaak je de uitvoering met betrekking tot tijd, geld, bestek en KAM-zorg. En doet de situatie zich voor dan verzorg jij de maatvoering en het stelwerk.

Meer over de opleiding

Meer over de opleiding

Tijdens de beroepsopleiding Uitvoerder infra leer je calculaties maken en offertes op te stellen, bereid je de uitvoering van werkzaamheden voor en leid je de uitvoering van de werkzaamheden. Dit betekent ook dat je adminstratieve werkzaamheden uitvoert, detailplanningen maakt, een begroting kunt opzetten en personeel aanstuurt. De beroepsopleiding Kaderfunctionaris infra is een bbl-opleiding en duurt gemiddeld 2 jaar. Bbl betekent werken en leren tegelijk. Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en je gaat 1 dag (of 2 dagdelen) in de week naar school.

Tijdens de opleiding krijg je ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Als kaderfunctionaris uitvoerder infra kun je bij allerlei bouwbedrijven aan de slag. Als ervaren kaderfunctionaris uitvoerder infra heb je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen als specialist, om door te groeien naar een leidinggevende functie of om grotere en complexere projecten te coördineren. Meestal word je binnen een bedrijf functiegericht opgeleid. Voor de binnen- of buitendienst. Maar een hbo-opleiding volgen of zelfstandig ondernemer worden in de aannemerij kan ook!

Bbl opleiding

Bbl opleiding

Deze opleiding kun je volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl).
Wie kiest voor een bbl opleiding gaat direct aan de slag bij een leerwerkbedrijf. Je werkt 3 of 4 dagen per week en je komt één of twee dagen of avonden per week naar school. Bij je leerwerkbedrijf breng je de theorie in de praktijk met behulp van je praktijkopdrachten. Als je je inschrijft voor een bbl opleiding, dan heb je een leerwerkplek nodig vanaf de start van je opleiding. Erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Je kunt ons natuurlijk altijd om advies vragen.

Let op: Een opleiding/cursus gaat alleen van start bij voldoende aanmeldingen. Daarnaast kan het zijn dat je al relevante werkervaring hebt, de zogenaamde ‘eerder verworven competenties’ (EVC). Dan kun je misschien je opleiding verkort volgen. Neem daarvoor contact op met de contactpersoon die bij deze opleiding vermeld staat.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de opleiding als je in het bezit van een mbo-diploma op niveau 3 in het vakgebied.

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het cursusgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bbl jonger dan 18 jaar
Ben je op 1 augustus van het schooljaar nog geen 18 jaar, dan hoef je geen cursusgeld voor het betreffende studiejaar te betalen.

  • Hierop is een uitzondering: volg je deeltijdopleiding in het volwassenenonderwijs, dan betaal je altijd cursusgeld, ook al ben je nog geen 18 jaar.  
  • Je bent bij de instelling die de cursus verzorgt, ook ingeschreven voor een opleiding waarvoor je al lesgeld moet betalen. 

Kosten bbl ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het cursusgeld voor niveau 1 en 2 € 126,50 (in plaats van € 253,-) en voor een niveau 3- en 4-opleiding € 306 (in plaats van € 612,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op de website van de rijksoverheid

Je betaald cursusgeld als je op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar bent en een van de volgende opleidingen gaat volgen:  

  • een deeltijdopleiding in de beroepsbegeleidende leerweg(bbl);   
  • een deeltijdopleiding in het volwassenenonderwijs (vavo); 
  • Nederlands als tweede taal (NT2). 

Hoe cursusgeld betalen?  
Je ontvangt in de loop van het schooljaar automatisch een factuur voor het cursusgeld.

Meer informatie
Voor meer informatie over studiefinanciering en collegegeldkrediet kun je terecht bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

  • Hierop is een uitzondering: volg je deeltijdopleiding in het volwassenenonderwijs, dan betaal je altijd cursusgeld, ook al ben je nog geen 18 jaar.  
  • Je bent bij de instelling die de cursus verzorgt, ook ingeschreven voor een opleiding waarvoor je al lesgeld moet betalen. 

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Heb jij een opleiding gevonden die bij jou past? Meld je dan digitaal aan via de button aanmelden op deze pagina. Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging en zo snel mogelijk een uitnodiging voor de intake-activiteiten. Je bent verplicht om mee te doen met de intake-activiteiten. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het juiste e-mailadres en het juiste postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
je meldt je uiterlijk 1 mei aan;
je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten.

Ook als je je na 1 mei aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van je eerste keuze. Techniek College Rotterdam doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van je eerste keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Let op: een opleiding/cursus gaat alleen van start bij voldoende aanmeldingen.

Leerwerk- en stagebedrijven

Leerwerk- en stagebedrijven

Voor informatie over erkende leerbedrijven kun je kijken op www.stagemarkt.nl.

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Mag het voor jou nog wat groter en moeilijker? Ontwikkel je dan verder als specialist en groei door naar een zwaardere, leidinggevende functie. Wil je verder leren? Volg dan een hbo-opleiding. Je hebt meer dan genoeg keus: Technische Bedrijfskunde, Planologie, Geodesie, Geo-informatica, Ruimtelijke Ordening en Civiele Techniek.

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek je iets anders, kijk dan ook eens naar andere niveau 4 opleidingen zoals Middenkaderfunctionaris bouw.

Aanmelden

CREBO
25119
Niveau
4
Traject
bbl
Duur bbl
2 jaar
Startmoment(en)
  • Doorlopend 2021-2022