Basis Elektrotechniek

In steeds meer voertuigen en machines wordt de elektrotechniek op grote schaal toegepast. Om hier goed mee om te kunnen gaan en om de juiste storingen te kunnen zoeken wordt er veel van het kennisniveau van de monteur verwacht.  Dat begint uiteraard met een goede basis. 

Voor wie?

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor monteurs die moeten gaan werken met elektro schakelingen in de mobiliteit. Als toelatingseis geldt minimaal niveau 2 (Monteur Mobiele Werktuigen, Bedrijsautotechnicus of in opleiding zijn daarvoor).

Meer over de training

Meer over de training

Het leren aansluiten van een lampje tot en met het bereken van de stroom door het lampje. Wat gebeurt er als we lampjes in serie aansluiten en wat gebeurt er als we dit parallel doen? Heel veel mogelijkheden en opdrachten die we tijdens de trainingen uitvoeren met lampjes, weerstanden, zekeringen en het aansluiten van een relais. Een deel van de training voer je thuis uit via Internet. Dit webbased-huiswerk noemen we E-Learning. Hiermee bereid je je voor op de training. In de training staat praktijk centraal. Je bezoekt ons leercentrum gedurende 2 dagdelen (1 dag) en je leert de basis van Elektrotechniek.

Onderdelen die tijdens de training aan bod komen:

  • Wet van Ohm;
  • Vermogenswet;
  • Meten van Stroom;
  • Meten van Spanning;
  • Serieschakelingen;
  • Parallelschakelingen;
  • Gecombineerde schakelingen;
  • Schakelen van een relais.

Cursusduur en startdata

Cursusduur en startdata

De cursus duurt 2 dagdelen (1 dag). Je kunt je doorlopend inschrijven. De precieze startdatum word je gemeld na inschrijving.

Kosten en subsidie

Kosten en subsidie

Kosten training: € 240.-- (Voor cursisten die bij Techniek College Rotterdam een BBL opleiding volgen: 15% korting)
Ineens inschrijven voor 3 trainingen: 10% korting op totaal bedrag.

Alle trainingen zijn vrijgesteld van BTW. Voor deze training is mogelijk subsidie beschikbaar, vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Examinering en erkenning

Examinering en erkenning

De training Elektrotechniek Basis wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Techniek College Rotterdam.

Verwante trainingen

Verwante trainingen

Mogelijk zijn onze volgende trainingen ook interessant: Start en laadsystemen, Sensoren en Actuatoren, Verlichtings- en Signaleringssystemen, Basis Hydrauliek, Basis Meettechniek, Aircosysteem, Basis Pneumatiek, Basis Motortechniek.

Aanmelden

Duur
2 dagdelen
Voorkennis
Minimaal mbo niveau 2 in de richting autotechniek
Kosten
€ 240,- BTW vrij
Certificering
Albeda/ TCR certificaat
Cursusinhoud
Elektrotechniek Basis

Downloads