Bouwen & Wonen

Jij bouwt Nederland, Nederland bouwt op jou

Kijk eens om je heen. Alles wat je ziet, is gemaakt. Verkeerslichten, straten, huizen, airco’s, de centrale verwarming en zelfs de leidingen onder de grond. In de branche van Bouwen & Wonen zorgen vakmensen ervoor dat we kunnen wonen, werken en reizen.

Is de branche Bouwen & Wonen iets voor jou?

Dat je technisch en handig bent, ontdekte je al vroeg. Jij bent altijd gek geweest op graafmachines, hijskranen en bulldozers. Vroeger speelde je stiekem op de bouwplaats en dat wil je eigenlijk weer. Of je nu blokken, lego of balken krijgt: jij bouwt zo een brug of een huis.

Wist je dat de wereld van Bouwen & Wonen groter is dan de bouwplaats alleen? Je kunt ook wegen en kanalen aanleggen. Puzzelen met elektriciteit of leidingen monteren.

Deze wereld is voor metselaars en monteurs. Voor asfaltwerkers en waterbouwers. Voor oppervrouwen en timmermannen. Wat denk je, is dit een wereld voor jou?

Bekijk opleidingen

Bouw

Op de bouwplaats is altijd iets te doen. Je kunt als middenkaderfunctionaris plannen uitwerken, de uitvoering voorbereiden en de omgeving beheren. Of vakwerk leveren als schilder, metselaar, tegelzetter of stukadoor. Leuk aan deze opleidingen: je krijgt regelmatig gastlessen en gaat op excursies.

Bekijk deze opleidingen

Civiele Techniek / Infra

Dammen bouwen, deed jij dat ook zo graag? Of droomde jij juist van het besturen van een hijskraan of bulldozer? In dit werkgebied kun je werken aan het straatbeeld. Je asfalteert wegen, legt een gracht aan of maakt een stoep.

Ook kun je aan de slag als monteur in de infratechniek. Jij verbindt dan leidingen en kabels van elektriciteit, gas, water en data. Chill, want zo kunnen we tv kijken, internetten en water drinken uit de kraan.

Bekijk deze opleidingen

Elektrotechniek

Werken in de elektrotechniek is bijna zoiets als het onschadelijk maken van een bom. Maar dan met minder stress. Je hebt een probleem, een aantal draden of kabels en jij moet het fiksen.

Vind je stroom interessant? Dan kun je alle kanten op binnen dit vakgebied. Je kunt liften, windmolens, zonnepanelen of beveiligingssystemen onderhouden. Of verkeerslichten, datanetwerken en licht- en krachtsystemen repareren.

Bekijk deze opleidingen

Voor bedrijven

Techniek is onmisbaar. Net als goede medewerkers. Jij kunt invloed uitoefenen op de werknemers van de toekomst. Hoe? Door onze studenten op te leiden tijdens hun stageperiode, door gastlessen te geven of door mee te denken over de invulling van ons mbo-onderwijs.

Straatmaker bezig met aanleggen van een plein

Dakbedekker repareert het dak

Elektrotechnicus bezig met reparatie

Landmeter bepaalt waar kadastrale grens ligt

Student bezig met machines

Brochure

Past bouw bij jou? Lees het in de brochure

Twijfel je nog? Of vragen je ouders steeds om informatie over die ene opleiding? Vraag de brochure aan. Hierin vind je alle belangrijke informatie onder elkaar: van Open dagen tot opleidingen.

Verken ook onze andere branches

De wereld van techniek vind je overal in onze samenleving. Waar zie jij jezelf?

IT & Online

De hele wereld binnen handbereik

Lab & Research

Jij onderzoekt de wereld onder een microscoop

Mobiliteit

De wereld van Mobiliteit staat nooit stil

Maakindustrie & Onderhoud

Jij maakt van niets iets indrukwekkends

Proces & Maintenance

Jij maakt, repareert en onderhoudt als de beste