Allround timmerman

Allround timmerman

De allround timmerman is veelzijdig. De ene keer werk je aan kozijnen, de andere keer maak je een betonfundering. Vrijwel altijd gezellig in een team. Voor je eigen veiligheid en die van collega’s bereid je je goed voor. Je werkt nauwkeurig. Met verschillende technieken bereik je een mooi resultaat!

In het kort

Sla jij spijkers met koppen?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Allround timmerman? Een afwisselend beroep. Je schat het werk in en neemt de juiste maten op. Wat ga je doen en wat heb je nodig? Is er een bouwtekening? Je verdeelt en controleert het werk, begeleidt je collega’s en houdt de kwaliteit in de gaten. En je bewaakt de veiligheid op de werkvloer. Vast en zeker!
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Timmerman leer je alle technieken die je nodig hebt voor je latere beroep. Er is veel aandacht voor de veiligheidsvoorschriften. Ook krijg je Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Vakken tijdens je opleiding

Het is belangrijk dat je in begrijpelijke taal kan lezen, schrijven en praten. Ook krijg je les in Loopbaan & Burgerschap. Hier ontdek je bijvoorbeeld meer over hoe je sterk en fit blijft tijdens het werk. En over verschillende culturen.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen per week werken
1lesdag per week

Jouw leerwerkbedrijf

Het grootste deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Gemiddeld ben je iedere week vier dagen bij een bedrijf aan het werk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van erkend leerbedrijf. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je. Maar je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. 
Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Drutenstraat of Langeweg

Drutenstraat 2
De theorielessen volg je op de Drutenstraat. Een kleine, maar fijne locatie in de Waalhaven op Rotterdam-Zuid. Goed bereikbaar met de auto en bus.

Langeweg 111, Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus aan de Langeweg is de nieuwe onderwijslocatie op Goeree-Overflakkee. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Met het beroep allround timmerman heb je een veelzijdige baan. Je kunt werken op verschillende locaties en je doet veel meer dan houtbewerken alleen. Je bewerkt en gebruikt diverse bouwmaterialen en prefab-elementen. Je werkt ook aan daken, stelt prefab-onderdelen, maakt betonfunderingen en repareert deuren en ramen.

Je werkt zowel buiten als binnen. Soms sta je een dag in de werkplaats, soms kom je bij mensen thuis. Bij een bouwbedrijf werk je meestal in kleine ploegen, maar je kunt ook een bedrijf starten als zzp’er.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Arjan de Rooij

Arjan de Rooij

Docent

Met vragen over deze opleiding kan je bij mij terecht.

Christiaan van Vugt

Christiaan van Vugt

Docent

Met vragen over deze opleiding kan je bij mij terecht.

Piet van Asperen

Piet van Asperen

Docent Timmeren

Met vragen over deze opleiding kan je bij mij terecht.