Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Een dakkapel plaatsen of een buitenkraan monteren, een carport of een garage bouwen. Of nieuwe veiligheidssloten plaatsen. Onderhoud en verbouw is bij jou in goede handen. Want jij zorgt dat elke klus geklaard wordt. 

In het kort

Houd jij van klussen?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je doet allerlei klussen in en om het huis en bij bedrijven. Je verzorgt zelfstandig het onderhoud, voert reparaties uit en je realiseert verbouwingen. Je werk is nooit saai, want je komt op veel plaatsen en je ontmoet steeds nieuwe mensen. Klussen is trouwens niet het enige wat je doet; je probeert ook keer op keer nieuwe opdrachten binnen te halen. Dat lukt, men staat om je te springen. En je zorgt ervoor dat alles veilig gebeurt. Voor jezelf en voor anderen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert tijdens de beroepsopleiding Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf allerlei soorten werkzaamheden te verrichten in gebouwen. En je leert hoe je je eigen bedrijf kunt starten. Belangrijk onderdeel van de opleiding is hoe je jezelf het beste ‘verkoopt’. Bedrijfsadministratie bijhouden hoort er ook bij en je leert de financiële situatie van je eigen bedrijf te bewaken.

Tijdens de opleiding Allround Vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf krijg je ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

4dagen per week werken
1dag per week naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat één dag per week naar school en werkt vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Bijvoorbeeld bij een klussenbedrijf. Daar leer je het vak in de praktijk én je krijgt salaris.

Jij kiest bij welk leerbedrijf je aan de slag gaat. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Vlakbij station Rotterdam-Alexander

De praktijk- en theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
4.7
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
43%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 4 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Vandaag ga je op pad om een dakraam te plaatsen. Elke dag een andere klus. De ene keer leg  je een badkamer aan, de andere dag een uitbouw. Jij schildert, timmert, metselt, stuct en legt zelf elektriciteit aan. Want jij bent een echte allround vakman of -vrouw!

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Erik Vermoolen

Erik Vermoolen

Docent

Ik werk bij Techniek College Rotterdam. Als je deze opleiding volgt, kom je bij mij in de klas.