F-gassen (FGC-1)

F-gassen (FGC-1)

Je werkt als monteur in de koudetechniek met milieuschadelijke stoffen zoals koudemiddelen. Installeren, onderhoud, revisie, service, lekcontroles en leeghalen of terugwinnen, jij doet het. Om alle soorten koeltechnische handelingen te mogen verrichten, moet je in het bezit zijn van het F-gassen Certificaat 1.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor monteurs in de koudetechniek die werken met milieuschadelijke stoffen zoals koudemiddelen. Om bevoegd te zijn om alle soorten koeltechnische handelingen - installeren, onderhoud, revisie, service, lekcontroles en leeghalen/terugwinning - te mogen verrichten, moet je het F-gassen Certificaat 1 behalen.
Voor het succesvol volgen en afsluiten van deze cursus is het hebben van basiskennis en vaardigheden rondom koudetechniek een vereiste. Is deze kennis niet aanwezig? Volg dan eerst de basiscursus Koudetechniek.

Wat leer je tijdens de cursus?

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. F-gassen theorie
  2. Praktijkdagen koudemiddel en handelingen
  3. Praktijkdagen solderen en monteren
  4. Installatie en inspectie
F-gassen theorie
Koudemiddel en handelingen
Solderen en monteren
Installatie & Inspectie

Cursusduur en startmoment

De middag/avond cursus is gepland op 11 dagen van 15.00 uur tot uiterlijk 21.00 uur. De eerstvolgende cursus start in september 2022, bij voldoende aanmeldingen. 

Kosten

De prijs voor de cursus bedraagt: € 2.699,-. Prijs is inclusief lesboeken en materiaal.

Examenkosten F-gassen cat. 1: € 768,35 (prijs 2021)

Optioneel warme maaltijden: € 133,-

Alle prijzen zijn btw vrijgesteld.

Examinering en erkenning

Het F-gassen examen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en wordt door STEK afgenomen op de locatie Prins Alexanderlaan 55, Rotterdam (Koudecentrum). Techniek College Rotterdam vraagt bij STEK het examen aan voor haar cursisten. De examendatum ligt dan ook direct na afloop van de cursus.

Dit is de leslocatie

Prins Alexanderlaan 55

De cursus volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Voor de fiets of scooter is er een fietsenstalling naast het gebouw. 

Bekijk alle locaties

Vragen over de cursus?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang je een reactie. 

Henk in 't Veld

Henk in 't Veld

Docent

Vragen? Ik kan je alles vertellen over de opleiding of cursus.