Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

De chirurg in het ziekenhuis, de directeur van een grote supermarkt en je eigen buurman. Zij staan te springen om jou. Want jij zorgt voor stroom. Daarom ga je direct aan de slag. En leer je het vak in de praktijk.

In het kort

Is puzzels oplossen jouw superkracht?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je werkt graag met je handen. En je gaat graag de uitdaging aan waar je je koppie bij moet houden. Je blijft kalm onder druk. En je vindt het leuk om collega’s aan te sturen. Maar je gaat ook graag zelfstandig aan de slag met boren, knippen en klikken. Zoek jij graag de spanning op? Maar alleen als het veilig is? Check, check? Dan is deze bbl-opleiding iets voor jou.
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je collega’s begeleiden. En zelfstandig werken aan klussen voor ziekenhuizen, grote fabrieken, woningen, kantoorpanden en winkelbedrijven. Jij houdt de boel draaiende.

Je leert hoe je technische tekeningen leest, hoe je berekent hoeveel stroom je nodig hebt, hoe je veilig een gat boort in de muur, hoe je kabel knipt en soepele draden vastmaakt. Je ontdekt alles over het oplossingen van storingen in kabels en draadjes. Jij plaatst, test en controleert.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Gaten boren in de muren
 • Leidingen, kabels en draden leggen
 • Storingen opsporen en verhelpen

Dit niet (zo vaak)

 • Achter de computer werken
 • Zelf ontwerpen
 • In je eentje werken

Deze vakken krijg je

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. 1 dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar je kunt pas met een opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Kies jouw leslocatie

Rotterdam óf Middelharnis

Scheepsbouwweg 15, Rotterdam
Scheepsbouwweg op RDM Rotterdam, een hotspot waar leren en werken samen komen. Vroeger was dit het terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. En nu vind je hier bedrijven en scholen. Je kunt gratis met de watertaxi. En er komt ook een bus.

Langeweg 111, Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus op de Langeweg is de locatie op Goeree-Overflakkee. Stap daar binnen en je ontmoet verschillende studenten van andere opleidingen. Een gezellige boel. En superhandig. Want zo kan je van elkaar leren en misschien zelfs samenwerken.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
35%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Check dit verhaal

Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Als Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties in de gebouwde omgeving monteer, repareer en renoveer je elektrotechnische installaties bij bedrijven en particulieren.

Beroepen na de opleiding

Jij staat klaar met een tang in je hand. Was het nou het blauwe draadje of het rode draadje dat je moest knippen? Jij weet het. Want jij bent de voorman - een écht vakmens die weet hoe stroom in een kabel werkt.

Vandaag ga je op pad samen met een collega om nieuwe leidingen achter een muur in een woonhuis te plaatsen. Je boort gaten in de muren. Legt de leidingen op de goede plek. En je zorgt ervoor dat er veilig stroom doorheen komt. Muurtje dicht. Stopcontact erop. En het licht kan aan. Het geeft zo’n lekker gevoel als alles uiteindelijk werkt. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed samenwerken
 • Je bent handig en doortastend
 • Je houdt je hoofd koel onder spanning

Deze niet (altijd)

 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je ontwerpt en maakt technische tekeningen
 • Je werkt op kantoor

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Fadi Koria

Fadi Koria

Onderwijsleider Elektrotechniek

Bij ons heb je altijd een warm welkom. Voor al je vragen kun je mij een bericht sturen op Whatsapp of mail.