Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

De chirurg in het ziekenhuis, de directeur van een grote supermarkt en je eigen buurman. Zij staan te springen om jou. Want jij zorgt voor stroom. Daarom ga je direct aan de slag. En leer je het vak in de praktijk.

In het kort

Is puzzels oplossen jouw superkracht?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je werkt graag met je handen. En je gaat ook graag de uitdaging aan waar je je koppie bij moet houden. Je blijft kalm onder druk. En je vindt het leuk om collega’s aan te sturen. Maar je gaat ook graag zelfstandig aan de slag met boren, knippen en klikken. En je zoekt graag de spanning op. Maar alleen als het veilig is.
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving leer je collega’s begeleiden. En zelfstandig werken aan klussen. Voor ziekenhuizen, grote fabrieken, woningen, kantoorpanden en winkelbedrijven. Jij houdt de boel draaiende.

Je leert hoe je technische tekeningen leest, hoe je berekend hoeveel stroom je nodig hebt, hoe je veilig een gat boord in de muur, hoe je kabel knipt en soepele draden vastmaakt. Je ontdekt alles over het oplossingen van storingen in kabels en draadjes. Jij plaatst, test en controleert.

Je werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt alleen de theorielessen op school. De opleiding duurt 1 tot 2 jaar. Je leert dus een vak én je krijgt salaris. Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt volgen.  

Dit ga je doen

 • Je collaga's begeleiden
 • Gaten boren in de muren
 • Leidingen, kabels en draden leggen
 • Storingen opsporen en verhelpen
 • Monteren en controleren

Dit niet (zo vaak)

 • Achter de computer werken
 • Zelf ontwerpen
 • In je eentje werken

Vakken tijdens je opleiding

Het is belangrijk dat je in begrijpelijke taal kan lezen, schrijven en praten, zowel in het Nederlands als Engels. Daarnaast moet je goed kunnen rekenen als Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. Ook krijg je les in Loopbaan & Burgerschap. Hier ontdek je bijvoorbeeld meer over hoe je sterk en fit blijft tijdens het werk. En over verschillende culturen.

Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
Scheikunde
Natuurkunde
Wiskunde
Biologie
Informatica
4dagen werken
1dag naar school
5dagen elektrotechniek

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. Vier dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. 

Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar je kunt pas met een opleiding starten als je een leerwerkplek hebt.   

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Scheepsbouwweg 15 of Langeweg 111

Scheepsbouwweg 15
Scheepsbouwweg op RDM Rotterdam, een hotspot waar leren en werken samen komen. Vroeger was dit het terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. En nu vind je hier bedrijven en scholen. Je kunt gratis met de watertaxi. En er komt ook een bus.

Langeweg 111, Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus op de Langeweg is de locatie op Goeree-Overflakkee. Stap er binnen en ontmoet verschillende studenten van andere opleidingen. Een gezellige boel. En superhandig. Want zo kan je van elkaar leren en misschien zelfs samenwerken.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
35%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Jij staat klaar met een tang in je hand. Was het nou het blauwe draadje of het rode draadje dat je moest knippen? Jij weet het. Want jij bent de voorman - een écht vakmens die alles weet hoe stroom in een kabel werkt.

Vandaag ga je op pad samen met een collega om nieuwe leidingen achter een muur in een woonhuis te plaatsen. Je boort gaten in de muren. Legt de leidingen op de goede plek. En zorgt ervoor dat er veilig stroom doorheen komt. Muurtje dicht. Stopcontact erop. En het licht kan aan. Het geeft zo’n lekker gevoel als alles uiteindelijk werkt. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed samenwerken
 • Je bent handig en doortastend
 • Je hebt technisch inzicht  
 • Je bent klantgericht
 • Je houdt je hoofd koel onder spanning

Deze niet (altijd)

 • Je werkt op een rustig tempo

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Fadi Koria

Fadi Koria

Onderwijsleider Elektrotechniek

Vragen over de opleiding? Stel ze aan mij.