Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

De chirurg in het ziekenhuis, de directeur van een grote supermarkt en je eigen buurman. Ze hebben allemaal een overeenkomst: ze moeten kunnen vertrouwen op de stroom. En daar zorg jij voor als Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

In het kort

Houd jij de boel draaiende?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je werkt graag met je handen. En een uitdaging waar jij je koppie bij moet houden, die ga je graag aan. Je blijft kalm onder druk. En je vindt het leuk om collega’s aan te sturen. Maar je gaat ook graag zelfstandig aan de slag. Je zoekt graag de spanning op. Maar alleen als het veilig is. Check, check, dubbelcheck? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou.
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving leer je installaties en systemen bouwen, onderhouden en in bedrijf stellen. Je werkt zelfstandig aan klussen voor grote gebouwen, zoals ziekenhuizen en scholen. En je leert ook collega’s begeleiden. Jij houdt de boel draaiende. En je zorgt dat dit veilig gedaan wordt. 

Jij bent degene die in woningen en gebouwen voor de elektriciteit zorgt. Je leert berekeningen maken om een veilige installatie op te leveren. En je leert alles over het oplossen van storingen in installaties. De intercom in het gebouw werkt niet meer. Of de slagboom op de parkeerplaats gaat niet meer open. Jij wordt erbij geroepen. En je lost het zo op. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. En om door te stromen naar een andere opleiding.

Dit ga je doen

 • Leidingen, kabels en draden aanleggen
 • Werken met de modernste domotica systemen (slimme technologie)
 • Storingen opsporen en verhelpen

Dit niet (zo vaak)

 • Achter de computer werken
 • Zelf ontwerpen
 • In je eentje werken

Deze vakken krijg je

Natuurkunde
Theorie Elektrotechniek
Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4
dagen werken
1
dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. 1 dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar je kunt pas met een opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Kies jouw leslocatie

Rotterdam óf Middelharnis

Scheepsbouwweg 15, Rotterdam
Scheepsbouwweg op RDM Rotterdam, een hotspot waar leren en werken samen komen. Vroeger was dit het terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. En nu vind je hier bedrijven en scholen. Je kunt gratis met de watertaxi. En er komt ook een bus.

Beroepscampus, Langeweg 111, Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus op de Langeweg is de locatie op Goeree-Overflakkee. Stap daar binnen en je ontmoet verschillende studenten van andere opleidingen. Een gezellige boel. En superhandig. Want zo kan je van elkaar leren en misschien zelfs samenwerken.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Check dit verhaal

Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Als Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties in de gebouwde omgeving monteer, repareer en renoveer je elektrotechnische installaties bij bedrijven en particulieren.

Beroepen na de opleiding

Je gaat werken bij een bedrijf dat elektrotechnische installaties en systemen aanlegt, onderhoudt en repareert. Maar je leert ook om data- en telecominstallaties en beveiligingsinstallaties aan te leggen. Je hebt veel contact met collega’s, klanten, onderaannemers en leveranciers.

Vandaag ga je op pad samen met een collega om nieuwe leidingen achter een muur in een school te plaatsen. Je legt de leidingen op de goede plek. En zorgt ervoor dat er veilig stroom doorheen komt. Muurtje dicht. Stopcontact erop. En het licht kan aan. Het geeft zo’n lekker gevoel als alles uiteindelijk werkt. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed samenwerken
 • Je bent technisch
 • Je werkt volgens de voorschriften

Deze niet (altijd)

 • Je werkt op een rustig tempo
 • Creatief bezig zijn
 • Je werkt op kantoor

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Heb je vragen? We staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.