Gezel schilder

  • Duur3 jaar
  • Niveau3
  • CREBO25588
  • LeerwegWerken & leren (BBL)

Gezel schilder

  • Duur3 jaar
  • Niveau3
  • CREBO25588
  • LeerwegWerken & leren (BBL)

Jij maakt het uiterlijk van de wereld wat mooier. Deuren, kozijnen en muren zien er dankzij jou tiptop uit. Binnen of buiten, alle kleuren zijn bij jou in goede handen.

In het kort

Zet jij graag alles glanzend in de lak?

Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie
Bekijk de voorwaarden
Je mengt kleuren en geeft kleuradviezen. De verschillende soorten ondergrond kennen geen geheimen voor jou. Beglazing? Verwijderen en plaatsen doe je ook. Je plant al je klussen goed én veilig. En al je materialen reinig je zodat je er morgen weer mee aan het werk kunt.

Vakken tijdens je opleiding

In de opleiding Gezel schilder leer je alles over verschillende soorten materialen, gereedschappen en apparatuur. Verder is er veel aandacht voor veiligheid, planning en samenwerking.

Tijdens de opleiding krijg je ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de keuzedeelcombinaties Binnenhuisarchitectuur met Doorstroom hbo en Ondernemerschap met Doorstroom hbo. De juiste keuzedelen volgen, helpt je na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap

Jouw leerwerkplek

Je kunt kiezen voor een dagopleiding of een avondopleiding. Bij de dagopleiding werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en volg je één dag in de week lessen op school. Bij de avondopleiding werkt je vijf dagen per week bij een erkend leerbedrijf. En ga je twee avonden per week naar school.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven op stagemarkt.nl.
Of neem contact op met Schildersvakopleiding Rotterdam via rotterdam@schildersvakopleiding.nl. Schildersvakopleiding zoekt dan met jou een leerwerkplaats bij een van de aangesloten bedrijven.

De Schildersvakopleiding is een door SBB erkend leerbedrijf, dat wordt ondersteund door Onderhoud NL, de werkgeversvereniging in de schildersbedrijfstak. 

Dit is jouw leslocatie

Drutenstraat

Drutenstraat 2
De theorielessen volg je op de Drutenstraat. Een kleine, maar fijne locatie in de Waalhaven op Rotterdam-Zuid. Goed bereikbaar met de auto en bus.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
7.8
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
62%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Na de opleiding is jouw beroep gezel schilder. In jouw vak werk je netjes en je bereikt graag een perfect resultaat. Je kent de verschillende verfsoorten en andere schildersmaterialen. Natuurlijk weet je precies hoe je ze moet gebruiken. Je werkt binnen en buiten aan wanden, deuren en kozijnen. Je brengt er decoraties op aan en geeft ze kleur, uitstraling en stijl. Als gezel schilder kun je doorgroeien naar functies als voorman, calculator, werkvoorbereider en specialist schilderen.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

John Verboom

John Verboom

Docent Schilderen

Als jij deze opleiding gaat doen, kom je bij mij in de klas.