Monteur elektrotechnische installaties

Monteur elektrotechnische installaties

De beveiligingspoortjes op school, de internetkabels onder de grond en de stoplichten in de straat. Allemaal elektronische installaties die moeten worden aangelegd, gerepareerd en vernieuwd. Bedrijven staan om jou te springen. Je leert een vak én krijgt direct salaris.

In het kort

Houd jij van spannend werk?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locaties
Jij houdt de boel draaiende. En je gaat graag de uitdaging aan. Juist ook die puzzels waar je je koppie bij moet houden. Je blijft kalm onder druk. En werkt graag met je handen. Met collega’s werken vind je superleuk. En je gaat ook graag zelfstandig aan de slag met boren, knippen en klikken. Je zoekt graag de spanning op. Maar alleen als het veilig is. Check, check, dubbelcheck? Dan is deze mbo-opleiding iets voor jou.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Monteur elektrotechnische installaties leer alleen én samen met collega's werken aan klussen. Bijvoorbeeld voor woningen, flats en winkels. 

Je leert hoe je technische tekeningen leest, hoe je veilig een gat boort in de muur, hoe je kabels knipt en soepele draden vastmaakt. Je ontdekt alles over het oplossingen van storingen in kabels en draadjes. Jij plaatst, test en controleert.

Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt alleen de theorielessen op school. Je leert dus een vak én je krijgt salaris. Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Instructies van collega's opvolgen
 • Gaten boren in muren
 • Leidingen, kabels en draden leggen

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf ontwerpen
 • In je eentje werken
 • Opdrachten maken achter de computer

Vakken tijdens je opleiding

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerbedrijf. 

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Kies jouw leslocatie

3 locaties: van Middelharnis tot Rotterdam

Langeweg 111, Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus op de Langeweg is de locatie op Goeree-Overflakkee. Stap er binnen en ontmoet verschillende studenten van andere opleidingen. Een gezellige boel. En superhandig. Want zo kan je van elkaar leren en misschien zelfs samenwerken.

Prins Alexanderlaan 55, Rotterdam
De praktijk- en theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Scheepsbouwweg 15, Rotterdam-Zuid
De praktijklessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 15. Deze locatie ligt vlak bij de Waalhaven in Rotterdam-Zuid. Vanaf Zuidplein ga je met de bus naar de leslocatie. Je kunt ook met de auto gaan, dit is zelfs handiger. Er is parkeergelegenheid voor de auto, scooter en fiets. Zijn dit voor jou geen opties, pak dan de watertaxi. Dan kun je met de benenwagen.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.6
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
31%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Check dit verhaal

Als Monteur Elektrotechnische Installatie stel je elektrotechnische/elektronische systemen samen in een werkplaats.

Beroepen na de opleiding

Vandaag ga je op pad om nieuwe leidingen achter een muur in een winkel te plaatsen. Je luistert naar de aanwijzingen van je collega. Jullie zijn een sterk team. Echte vakmensen.

Je boort gaten in de muren. Legt de leidingen op de goede plek. En zorgt ervoor dat er veilig stroom doorheen komt. Muurtje dicht. Stopcontact erop. En het licht kan aan. Het geeft zo’n lekker gevoel als alles uiteindelijk werkt. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed samenwerken
 • Je let goed op
 • Je blijft rustig

Deze niet (altijd)

 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je kan goed leidinggeven

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Fadi Koria

Fadi Koria

Onderwijsleider Elektrotechniek

Bij ons heb je altijd een warm welkom. Voor al je vragen kun je mij een bericht sturen op Whatsapp of mail.