Schilder

Schilder

Jij maakt het uiterlijk van de wereld wat mooier. Je bent vooral praktisch en technisch bezig, werkt netjes en bereikt graag een perfect resultaat. Je bent helemaal thuis in de verschillende verfsoorten en materialen, En je weet precies hoe je ze moet gebruiken.

In het kort

Zet jij graag alles strak in de verf?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Deuren, kozijnen en muren zien er dankzij jou tiptop uit! Plamuren, gronden, lakken, jij doet het. Je werkt netjes én veilig. En al je materialen reinig je zodat je er morgen weer mee aan het werk kunt.

Vakken tijdens je opleiding

Tijdens de opleiding Schilder leer je alle benodigde basisvaardigheden om een goede schilder te worden. Je leert ook alles over verschillende verfsoorten en materialen, gereedschappen en apparatuur. En eenvoudig behangwerk en glaszetwerk behoort straks ook tot je taken.

Tijdens de opleiding krijg je ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de keuzedeelcombinaties Binnenhuisarchitectuur met Doorstroom hbo en Ondernemerschap met Doorstroom hbo. De juiste keuzedelen volgen, helpt je na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap

Jouw leerwerkplek

Je kunt kiezen voor een dagopleiding of een avondopleiding. Bij de dagopleiding werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en volg je één dag in de week lessen op school. Bij de avondopleiding werkt je vijf dagen per week bij een erkend leerbedrijf. En ga je twee avonden per week naar school.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven op stagemarkt.nl.
Of neem contact op met Schildersvakopleiding Rotterdam via rotterdam@schildersvakopleiding.nl. Schildersvakopleiding zoekt dan met jou een leerwerkplaats bij een van de aangesloten bedrijven.

De Schildersvakopleiding is een door SBB erkend leerbedrijf, dat wordt ondersteund door Onderhoud NL, de werkgeversvereniging in de schildersbedrijfstak. 

Dit is jouw leslocatie

Drutenstraat

Drutenstraat 2
De theorielessen volg je op de Drutenstraat. Een kleine, maar fijne locatie in de Waalhaven op Rotterdam-Zuid. Goed bereikbaar met de auto en bus.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
43%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Na deze opleiding is je beroep schilder. Je brengt verflagen aan op allerlei ondergronden en je brengt decoraties aan. Wanden, deuren en kozijnen geef jij niet alleen kleur maar ook uitstraling en stijl! Je werkt binnen en buiten. Buiten werk je bijvoorbeeld op steigers aan nieuwbouwprojecten, onderhoudsprojecten en renovatieprojecten. Schilderen is vooral praktisch en technisch bezig zijn. Samen met collega’s werk je netjes en zorgvuldig voor een perfect resultaat.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

John Verboom

John Verboom

Docent Schilderen

Als jij deze opleiding gaat doen, kom je bij mij in de klas.