Servicemedewerker gebouwen Verbouw

Servicemedewerker gebouwen Verbouw

Wasmachine aansluiten, nieuwe wastafel monteren en lichtspotjes plaatsen. Geen probleem voor jou. Dat heb jij zo gefikst. Want jij bent een duizendpoot met twee rechterhanden. Zo zorg jij ervoor dat mensen fijn kunnen wonen en werken.

In het kort

Zorg jij dat alles weer werkt?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij staat klaar om te helpen met het onderhoud in en rondom een pand. Waar mensen wonen of werken. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En je bent ook nog eens superhandig. Je vindt het tof om elke keer weer iets nieuws te leren. Zo ga je elke uitdaging aan. En kan je het zelf even niet maken? Dan durf je een collega of een andere vakman om hulp te vragen. Je kiest altijd voor de veiligste oplossing.

Wat leer je tijdens de opleiding?

In het eerste jaar leer je alles over de materialen die je gaat gebruiken. En hoe je deze materialen gebruikt tijdens een klus. Zo ben je klaar om in het tweede jaar stage te gaan lopen. In je stage ga je aan de slag met installatietechniek, elektrotechniek en bouw. 

Tijdens de opleiding leer je hoe je kan zien wat er moet gebeuren. Bijvoorbeeld of een deurslot kapot is en gerepareerd moet worden of aan vervanging toe is. In de projecten worden de verschillende vakken gecombineerd. Zo ga je aan de slag met project badkamer, zolder verbouwen of keuken vervangen. En je leert hoe je omgaat met klanten. Je weet straks precies hoe je op een veilige manier problemen in en rondom gebouwen oplost. En hoe je het werk controleert vóórdat je het oplevert.

Tijdens de opleiding volg je twee keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden. Of om door te stromen naar een andere opleiding. Bijvoorbeeld: Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf niveau 3.

Dit ga je doen

  • Marterialen voorbereiden
  • Storingen opsporen en oplossen
  • Onderhoud in gebouwen en huizen

Dit niet (zo vaak)

  • Hele verbouwingen verzorgen
  • Collega's begeleiden
  • In je eentje werken
Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
Theorie bouw
Praktijk bouw
Theorie elektrotechniek
Praktijk elektrotechniek
Theorie installatietechniek
Praktijk installatietechniek
24
uur per week les
2
voortgangsgesprekken

Stage lopen

Je loopt verschillende stages tijdens je opleiding. Tijdens deze stages klus je elke week 3 dagen bij je stagebedrijf. Je gaat ook 2 lesdagen naar school met je klasgenoten.

Jij kiest waar je stage loopt. Bij één van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl. Je kunt ons natuurlijk vragen om je te helpen.

Dit is jouw leslocatie

Vlakbij station Rotterdam-Alexander

De theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. 

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Je gaat aan de slag bij een onderhoudsbedrijf, kleine aannemer of woningbouwvereniging.

Op zo’n dag als vandaag werk je in een woning, hotel of ziekenhuis. Of in een ander groot gebouw waar onderhoud nodig is. Je werkt binnen en ook buiten. Vaak werk je in ruimten waar mensen wonen of aan het werk zijn. Soms buiten kantoortijd.  Alles wat kapot is kun jij repareren. Een deur dat niet goed sluit of een lekkage. Of je gaat een laminaat vloer leggen, een muur behangen of spotjes plaatsen in de keuken. Van een nieuwe badkamer plaatsen tot het vervangen van een deurslot op een vakantiepark. Jij bent de handige held.

En kom je er zelf even niet uit? Dan weet je precies wie je hebben moet. Zo los je elk probleem op. Veilig en snel.

Deze skills heb je nodig

  • Je bent precies en netjes
  • Je hebt een professionele houding
  • Je kunt zelfstandig werken

Deze niet (altijd)

  • Je kunt goed leidinggeven
  • Je hebt een 9 tot 5 mentaliteit
  • Je werkt samen in een team

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar.

Veelgestelde vragen

Erik Vermoolen

Erik Vermoolen

Docent

Ik leer studenten de juiste skills om kwalitatief goed werk af te leveren bij de klant. Echte vakmensen, die hard nodig zijn.