Technicus elektrotechniek

 • Duur2 jaar
 • Niveau4
 • CREBO25276
 • LeerwegWerken & leren (BBL)

Technicus elektrotechniek

 • Duur2 jaar
 • Niveau4
 • CREBO25276
 • LeerwegWerken & leren (BBL)

Van ledlampen vervangen in een stoplicht tot een storing verhelpen bij een stilstaande trein. Jij weet waar je het zoeken moet. Zonder moeite verbind jij de juiste kabels en draadjes aan schakelaars. Zo krijg jij de ingewikkeldste apparaten weer in beweging.  

In het kort

Los jij graag puzzels op?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij krijgt er energie van om ingewikkelde puzzels op te lossen. Ook als het soms moeilijk en lastig is. Jij gaat door totdat je de boel weer aan de praat hebt. En je vindt het leuk om collega’s aan te sturen. Klopt dit? Dan schuilt er in jou misschien wel een echte Technicus elektrotechniek. Woon je op Rotterdam-Zuid? Met deze opleiding heb jij gegarandeerd een baan met de AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Jij leert zelfstandig werken aan klussen bij wegen, tunnels, bruggen en spoorwegen. Als een echt vakmens met kennis van techniek en stroom en ontdek je alles over het oplossen van storingen aan grote apparaten. Jij monteert, test en controleert. En ook krijg je les in het aansturen van collega’s.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. En om door te stromen naar een andere opleiding.

Dit ga je doen

 • Storingen opsporen en verhelpen
 • Rapporteren, testen en controleren
 • Tekeningen maken van wat je doet

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf ontwerpen
 • Storingen in huis verhelpen
 • In je eentje werken

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de werkplaats leren, en op school. Behalve praktijklessen krijg je ook nog een stuk theorie.

Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
Scheikunde
Natuurkunde
Wiskunde
Biologie
Informatica
Basiskennis

Je volgt tijdens de opleiding één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. En om door te stromen naar een andere opleiding.

4dagen per week werken
1lesdag per week

Jouw leerbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar je kunt pas met een opleiding starten als je een leerwerkplek hebt.

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Check dit verhaal

Docent en student aan Techniek College Rotterdam vertellen je graag meer over de opleiding Technicus Elektrotechniek.

Dit is jouw leslocatie

ZIP Schiedam

De theorielessen volg je op de locatie ZIP aan de Parallelweg 403 in Schiedam. Makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerwerkbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Er zit zoveel meer in een tunnel dan je ziet als je er met de auto doorheen rijdt. Daar weet jij alles van. Want vandaag ga je op pad met een collega om de ledverlichting in de tunnel te vervangen. Alle lampjes ga je stuk voor stuk bij langs om ze te testen en te controleren. 

En in de middag komt er nog een spoedklus binnen. De brug gaat niet meer dicht. Toeterende auto’s staan te wachten. Maar jij houdt je hoofd koel. Want jij weet waar je het zoeken moet. Het is een ingewikkelde puzzel. Maar jij krijgt de brug weer open. 

Deze skills heb je nodig

 • Je hebt technisch inzicht  
 • Je hebt oog voor veiligheid en verantwoordelijkheid
 • Je kan met aandacht werken en lezen

Deze niet (altijd)

 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je hebt contact met de klant
 • Je doet administratief werk

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Abdellah Bella

Abdellah Bella

Docent Elektrotechniek

Als je deze opleiding volgt, kom je bij mij in de klas. Dus wil je wat weten over de opleiding? Vraag het mij!