Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving
- Duur3 jaar
- Niveau4
- CREBO25739
- LeerwegWerken & leren (BBL)
- Locatie
Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving
- Duur3 jaar
- Niveau4
- CREBO25739
- LeerwegWerken & leren (BBL)
- Locatie
Van een eenvoudige lichtschakelaar tot de ingewikkeldste hartmeetapparaten. Voor ziekenhuizen, kantoren en banken. Iedereen kan op je vertrouwen. Als technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving krijg jij alles aan de praat. En daarnaast begeleid je andere monteurs. Want samen weet je nog meer.
Krijg jij energie van leidinggeven?
Wat leer je tijdens de opleiding?
Tijdens de opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving leer je collega’s begeleiden. En zelfstandig werken aan klussen. Voor ziekenhuizen, grote fabrieken, woningen, kantoorpanden en winkels. Jij zorgt ervoor dat alles veilig blijft werken.
Je leert hoe je technische tekeningen leest, hoe je berekend hoeveel stroom je nodig hebt, hoe je veilig een gat boord in de muur, hoe je kabel knipt en soepele draden vastmaakt. Je ontdekt alles over het oplossingen van storingen in kabels en draadjes. Jij plaatst, test en controleert.
Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Dat kan bijvoorbeeld gaan over duurzaamheid in het beroep: minder fossiele brandstoffen en groene energie. Of hoe je een eigen bedrijf kunt starten.
Dit ga je doen
- Je collega’s begeleiden
- Gaten boren in muren
- Leidingen, kabels en draden leggen
- Storingen opsporen en verhelpen
- Monteren en controleren
Dit niet (zo vaak)
- Zelf ontwerpen
- In je eentje werken
Vakken tijdens je opleiding
Het is belangrijk dat je in begrijpelijke taal kan lezen, schrijven en praten, zowel in het Nederlands als Engels. Daarnaast moet je goed kunnen rekenen als Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. Ook krijg je les in Loopbaan & Burgerschap. Hier ontdek je bijvoorbeeld meer over hoe je sterk en fit blijft tijdens het werk. En over verschillende culturen.
Jouw leerwerkbedrijf
Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. Vier dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten.
Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar je kunt pas met een opleiding starten als je een leerwerkplek hebt.
Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.
Dit is jouw leslocatie
Vlakbij station Rotterdam-Alexander
Beroepen na de opleiding
Luchthavens, banken, kantoren en fabrieken. Je werkt eigenlijk overal. Je begeleidt collega’s en deelt je kennis. Samen houden jullie zelfs de grootste ziekenhuizen veilig draaiende. Soms door een storing op te lossen. En zo nu en dan maak je een slim ontwerp voor een nieuwe alarminstallatie.
Elke dag is anders. De ene dag ga je op pad met een monteur om nieuwe leidingen achter een muur in een kantoor te plaatsen. En de andere dag ga je op onderzoek bij een nieuw ziekenhuis. Je verzamelt alle informatie die je nodig hebt om een ontwerp te maken voor de lichtinstallatie. Zo zorg je voor licht en energie.
Deze skills heb je nodig
- Je kunt goed samenwerken
- Je bent handig en doortastend
- Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
- Je hebt technisch inzicht
- Je houdt je hoofd koel onder spanning
Deze niet (altijd)
- Je werkt op een rustig tempo
Handige informatie
Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.