Uitvoerder bouw/infra

 • Duur
  2 jaar
 • Niveau
  4
 • CREBO
  25119
 • Leerweg
  Werken & leren (BBL)
 • Start
  Met deze opleiding kun je het hele schooljaar starten

Uitvoerder bouw/infra

 • Duur
  2 jaar
 • Niveau
  4
 • CREBO
  25119
 • Leerweg
  Werken & leren (BBL)
 • Start
  Met deze opleiding kun je het hele schooljaar starten

Van de badkamertegel tot de aanleg van een voetbalveld. Met de opleiding uitvoerder werk je in de bouw of infra. Van huis tot haven. Jij bent de regisseur van het bouw- of infraproject. En je schakelt tussen de bewoners, aannemers en andere vakmensen. Van de eerste schop in het zand tot de kleinste schroef. Jij draagt bij aan het mooiste eindresultaat.

In het kort

Durf jij de regie te pakken in een grote bouwklus?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Lijkt het je tof om mee te bouwen aan een flat? Of leg je liever een nieuwe straat aan? Met de opleiding Uitvoerder kies je voor de richting Bouw of Infra. Welke kant je ook op wilt: je kunt goed luisteren, vragen stellen en uitleggen wat er moet gebeuren. Je bent graag buiten. En je denkt altijd een stap vooruit met een plan B of C. Jij durft keuzes te maken en collega's aan te sturen. Iets voor jou? Mooi zo. Bedrijven staan nu al om jou te springen.
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Uitvoerder kun je doorstromen naar Bouw of Infra. Jij leert hoe je de juiste informatie verzamelt door te lezen, luisteren, kijken en meten. Bij de richting Bouw krijg je bijvoorbeeld de opdracht om een offerte te maken voor de renovatie van een badkamer. En bij Infra maak je een offerte voor de aanleg van een nieuwe weg. Wat het project ook inhoudt: het begint met een technische tekening, een plan van aanpak en een kostenplaatje. Ook leer je hoe je collega’s aanstuurt. Terwijl je de tijd en kosten bewaakt. 

Je volgt tijdens de opleiding Uitvoerder Bouw en Uitvoerder Infra één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om door te stromen naar een andere opleiding, zoals hbo civiele techniek.

Dit ga je doen

 • Kostenplaatje in kaart brengen
 • Uitvoerende collega’s aansturen
 • Werkzaamheden plannen en organiseren

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf ontwerpen, uitvoeren en bouwen
 • In je eentje werken
 • Contact met opdrachtgevers

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk leren in de praktijk, en op school. Behalve praktijklessen krijg je ook nog een stuk theorie.

Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
Wiskunde
4
dagen werken
1
dag naar school

Jouw leerwerkplek

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. Met de opleiding Uitvoerder Infra ga je 8 tot 9 weken werken op het infraproject. Daar leer je het vak in de praktijk. Daarna ga je 1 tot 2 weken naar school. Doorgestroomd naar Uitvoerder Bouw? Dan werk je vier dagen per week bij je leerwerkbedrijf. Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen.

Grote kans dat je al een werkplek hebt vóórdat je met deze opleiding begint. Nog geen werkplek gevonden? Kijk op stagemarkt.nl. Want je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een erkende leerwerkplek hebt.

Kies jouw leslocatie

2 locaties

Deze opleiding kun je volgen op 2 verschillende locaties in Rotterdam. De richting Uitvoerder Infra volg je op de Parallelweg. En voor de richting Uitvoerder Bouw ga je naar de Jan Ligthartstraat. Uiteraard zijn alle locaties makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Elke locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerwerkbedrijf.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Beroepen na de opleiding

Je hebt tijdens de opleiding Uitvoerder gekozen voor de richting Bouw of Infra. Nu is het tijd om aan de slag te gaan in jouw werkgebied. 

Als Uitvoerder Bouw help je met bouwprojecten zoals een nieuw kantoorpand. Je maakt de planning en het kostenplaatje voor de bouw van het nieuwe pand compleet. Ook beantwoord je mails en telefoontjes van klanten. Je luistert, stelt vragen en geeft opdracht aan de monteurs. Werk je als Uitvoerder Infra? Dan bewaak je bijvoorbeeld de kosten voor de bouw van een Infraproject, zoals een viaduct. 

In de ochtend werk je achter je computer. En na de lunch ga je op locatiebezoek. Als Uitvoerder Bouw kom je bijvoorbeeld op de bouwplaats van een appartementencomplex. En als Uitvoerder Infra ga je langs bij een project langs de weg, bijvoorbeeld het verlengen van de A13. Daar komt heel wat bij kijken: beton, viaduct, asfalt onder de grond en boven de grond. Je controleert of alles volgens plan wordt uitgevoerd, maakt een praatje met de opdrachtgever. Zo zie je maar.

Als Uitvoerder Bouw en Uitvoerder Infra weet je één ding zeker: voor jou is elke dag anders. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed plannen en organiseren
 • Je durft anderen te vertellen wat ze moeten doen
 • Je durft keuzes te maken, ook onder druk 

Deze niet (altijd)

 • Je keurt vergunningen
 • Je bent zelf handig
 • Je werkt op een rustig tempo

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat is het verschil tussen Uitvoerder Bouw en Uitvoerder Infra?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Hans de Groot

Hans de Groot

Docent Infra

Als je deze opleiding gaat doen, kom je misschien wel bij mij in de klas.