Werkvoorbereider installaties
- Duur4 jaar
- Niveau4
- CREBO25124
- Leerweg
- Locatie
Werkvoorbereider installaties
- Duur4 jaar
- Niveau4
- CREBO25124
- Leerweg
- Locatie
Vanachter je computer verricht jij heldendaden. Je rekent erop los. En je bedenkt wat er nodig is om een klus te klaren. Is er ergens een storing? Dan stuur jij collega’s op pad om het te fiksen.
Kunnen anderen altijd op jouw rekenen?
Wat leer je tijdens de opleiding?
Je gaat aan de slag met technische tekeningen lezen en maken. En leert hoe je berekent hoeveel mensen, draden, zwaailampen, kabels, schakelaars en poortjes er bijvoorbeeld nodig zijn. Zo maak je een kostenplaatje en een plan van aanpak. Bijvoorbeeld om de installatie van een brandbeveiliging of een lift aan te leggen.
Dit ga je doen
- Je collega’s begeleiden
- Achter je computer werken
- Luisteren en praten met de klant
- Bij een groot of klein bedrijf werken
- Kosten berekenen en offerte maken
- Projectleider helpen
- Technische tekening maken
Dit niet (zo vaak)
- Zelf ontwerpen
- Zelf installaties plaatsen
- Zelf storingen opsporen en verhelpen
- In je eentje werken
Vakken tijdens je opleiding
Het is belangrijk dat je in begrijpelijke taal kan lezen, schrijven en praten, zowel in het Nederlands als Engels. Daarnaast moet je goed kunnen rekenen als Werkvoorbereider installaties. Ook krijg je les in Loopbaan & Burgerschap. Hier ontdek je bijvoorbeeld meer over het ontdekken van je eigen kracht. En over verschillende culturen waar je mee te maken kan krijgen in je werk.
Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. En om door te stromen naar een andere opleiding.
Stage lopen
De eerste twee jaar loop je korte stages. Je gaat vier dagen naar school en loopt een dag in de week stage. Bijvoorbeeld bij een bedrijf in de klimaattechniek of dakbedekking. In het laatste jaar ga je op langere stage in een erkend leerbedrijf. Hier leer je het vak in de praktijk.
Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl.
Dit is jouw leslocatie
Tegenover treinstation Rotterdam-Alexander
Beroepen na de opleiding
Klaar voor een nieuwe dag. Maar eerst een kopje koffie en overleggen met je collega’s. Wat moet er allemaal gebeuren vandaag? Jij hebt het overzicht. En je duikt achter je computer. Om wat mails te beantwoorden. Daarna ga je verder met het lezen van een technische tekening. Je berekent hoeveel je nodig hebt. Van een timmerman tot een elektrisch monteur. En van schroeven tot kabels. Je zet het allemaal onder elkaar. Zo maak je een overzichtelijk kostenplaatje.
Want na de lunch heb je een afspraak bij de klant. Hij wil een nieuwe lift plaatsen in het pand. En aan jou de taak om hem te laten weten wat daarvoor nodig is. Hoeveel tijd het gaat kosten. En hoeveel geld. Je legt het hele verhaal helder uit aan de klant. En beantwoordt zijn vragen. Alles akkoord? Hij knikt: ‘ja’ en zet zijn handtekening. En dan ga je weer terug naar kantoor. Om je collega’s in te plannen op de klus. En aan het einde van de dag kijk je alvast wat je morgen moet doen. Maar morgen is er een nieuwe dag. Nu ga je eerst naar huis.
Deze skills heb je nodig
- Je bent sociaal
- Je kunt nauwkeurig werken
- Je kunt zelfstandig werken
- Je hebt technisch inzicht
- Je blijft kalm onder druk
- Je bent een aanpakker
Deze niet (altijd)
- Je bent handig
- Je werkt op een rustig tempo
- Je werkt in je eentje
Handige informatie
Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.