Medewerker ICT support

Medewerker ICT support

Computers, tablets en telefoons. Jij krijgt ze aan de praat. Op school, bij een internetbedrijf of bij de politie. Met kabels en draadjes laat je apparaten, programma’s en apps werken. Soms help je een collega. Iets kapot? Jij fikst het.

In het kort

Sleutel jij graag aan computers?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locaties
Je bent helemaal weg van computers, laptops en mobiele telefoons. En je vindt het leuk om te weten wat je er allemaal mee kan doen. Je bent nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. En je weet al wat over hard- en software van verschillende apparaten. Je bent supertechnisch. En heeft iemand een probleem? Jij lost het zo op.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je systemen en apparaten klaar voor gebruik maken. Dit kan het installeren van een laptop of een mobiele telefoon zijn, of het aanleggen van kabels voor een netwerk. 

Je leert om meldingen van gebruikers – zoals een storing – duidelijk op te schrijven. En natuurlijk leer je ook hoe je deze storingen oplost. 

Naast het kunnen uitvoeren van eenvoudige reparaties leer je ook eenvoudige ICT-problemen op te lossen. Je helpt de gebruiker als hij vragen heeft over de apparatuur of de algemene systemen in zijn computer of mobiele telefoon. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Eenvoudige reparaties uitvoeren 
 • Kabels en draden leggen
 • Vragen van klanten beantwoorden

Dit niet (zo vaak)

 • Formulieren invullen  
 • Apparatuur bestellen 
 • Ingewikkelde ICT-problemen oplossen 

Deze vakken krijg je

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4dagen naar school
1dag zelfstudie
16weken stage

Stage lopen

Aan het einde van het eerste leerjaar loop je stage. En aan het begin van het tweede leerjaar ook. Dan ga je 3 dagen per week naar je stagebedrijf. 

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl. 

Kies jouw leslocatie

3 LOCATIES IN ROTTERDAM en SCHIEDAM

Deze opleiding kun je volgen op 3 verschillende locaties in Rotterdam en Schiedam. Uiteraard zijn alle locaties makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Elke locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. Welke locatie kies jij? 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.5
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
61%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 3 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Check dit verhaal

Docent Bes Taverna en student Berkay Aygul vertellen je graag meer over de opleiding Medewerker ICT Support aan Techniek College Rotterdam.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Medewerker ICT support kan je werken bij scholen, ziekenhuizen, gemeentes, internetbedrijven, detailhandel, een bank, bij defensie of de politie.  Als Medewerker ICT support installeer en onderhoud je hard- en software en los je storingen op.

Je zit klaar achter je computer, want jij werkt op de servicedesk bij het ziekenhuis. Medewerkers weten jou te vinden. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoon.

Met het behaalde diploma kan je ook doorstromen naar een vervolgopleiding.  

Deze skills heb je nodig

 • je hebt geduld
 • je werkt netjes
 • je bent vriendelijk  

Deze niet (altijd)

 • je werkt zelfstandig 
 • je kan goed leidinggeven  
 • je vult formulieren in 

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Tip: heb je goede schoolresultaten, dan kun je deze tweejarige opleiding misschien in 1 jaar afronden. Vraag ernaar bij de intake. 

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Ruud Saly

Ruud Saly

Docent ICT

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.