Medewerker ICT support

Medewerker ICT support

Computers, tablets en telefoons. Jij krijgt ze aan de praat. Op school, een internetbedrijf of bij de politie. Met kabels en draadjes laat je apparaten, programma’s en apps werken. Soms help je een collega. Iets kapot? Jij fikst het.

In het kort

Heb jij computertechniek als hobby?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locaties
Je bent helemaal weg van computers, laptops en mobiele telefoons. En je vindt het leuk om te weten wat je er allemaal mee kan doen. Je bent nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. En je weet al wat over hard- en software van verschillende apparaten. Je bent supertechnisch. En heeft iemand een probleem? Jij lost het zo op.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je systemen en apparaten klaar voor gebruik maken. Dit kan het installeren van een laptop of een mobiele telefoon zijn, of het aanleggen van kabels voor een netwerk. 

De lesstof voor ICT gaat over taken en werkprocessen. Daarnaast leer je om meldingen van gebruikers – zoals een storing – duidelijk op te schrijven. En ook hoe je ze oplost.  

Naast het kunnen uitvoeren van eenvoudige reparaties leer je ook eenvoudige ICT-problemen op te lossen. Je helpt de gebruiker als hij vragen heeft over de apparatuur of de algemene systemen in zijn computer of mobiele telefoon. 

Dit ga je doen

 • ICT-apparaten klaarmaken voor gebruik 
 • eenvoudige reparaties uitvoeren 
 • kabels en draden leggen
 • vragen van klanten beantwoorden

Dit niet (zo vaak)

 • formulieren invullen  
 • apparatuur bestellen 
 • ingewikkelde ICT-problemen oplossen 

Vakken tijdens je opeliding

Vakken die je op school krijgt bereiden je voor op het werken in het IT-werkveld. Een aantal vakken zijn wettelijk verplichte vakken, zoals Nederlands en Loopbaan & burgerschap.  

Tijdens je opleiding krijg je ook een aantal keuzedelen aangeboden. Hiermee kan je je verdiepen in onderwerpen die vooral jouw interesse hebben. Je bereidt je hiermee voor op doorleren of het vinden van een interessante baan.  

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4dagen naar school
1dag zelfstudie
16weken stage

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Zo’n leerbedrijf zorgt er voor dat je een werkbegeleider krijgt. Ook zorgt en leerbedrijf dat de plek veilig is om te werken. 

Je loopt aan het einde van het eerste leerjaar en bij het begin van het tweede leerjaar 3 dagen per week stage. 

Dit is jouw leslocatie

Deze opleiding kun je op 4 verschillende locaties volgen

Prins Alexanderlaan 55 
De praktijk- en theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.  

Jan Lighthartstraat 250
Deze locatie is gelegen vlakbij Zuidplein en daardoor goed bereikbaar met bus en metro. Je fiets of scooter kun je in een fietsenstalling zetten. De locatie heeft een kantine waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. 

Sportlaan 15, Spijkenisse 
Deze mooie kleine locatie in Spijkenisse is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een fietsenstalling voor je fiets of scooter. En in de kantine klets je lekker bij met je klasgenoten.  

Schiedamseweg 245, Schiedam
De locatie Schiedamseweg is goed bereikbaar met bus 51, tram 21 en 24 en metro. Op het schoolplein kun je je fiets of scooter parkeren. De locatie heeft een kantine waar je pauze kunt houden en wat te eten en drinken kunt kopen. Verder is de locatie rolstoeltoegankelijk. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.5
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
61%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 3 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Medewerker ICT support kan je werken bij scholen, ziekenhuizen, gemeentes, internetbedrijven, detailhandel, een bank, bij defensie of de politie.  

Je zit klaar achter je computer. Want jij werkt op de servicedesk bij het ziekenhuis. Medewerkers weten jou te vinden. Jij beantwoord vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons.

Met het behaalde diploma kan je ook doorstromen naar een vervolgopleiding.  

Deze skills heb je nodig

 • je hebt geduld
 • je bent onderzoekend
 • je werkt netjes
 • je bent vriendelijk   
 • je werkt graag samen 

Deze niet (altijd)

 • je werkt zelfstandig 
 • je kan goed leidinggeven  
 • je vult formulieren in 

Handige informatie

Versnellingstraject 
Tijdens de intake ga je in gesprek over jouw schoolresultaten en je motivatie om te leren. Heb je goede schoolresultaten? Dan kan je deze tweejarige opleiding misschien in één jaar afronden.  

Meest gestelde vragen

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Bert Keemink

Bert Keemink

Docent ICT

Ga je deze opleiding doen op de Jan Ligthartstraat? Dan kom je bij mij in de klas.

Daniël Sebhatu

Daniël Sebhatu

Docent ICT

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.

Ruud Saly

Ruud Saly

Docent ICT

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.

Wijnand Renden

Wijnand Renden

Docent ICT

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je misschien wel bij mij in de klas.