Structuurklas Allround medewerker IT systems and devices

 • Duur3 jaar
 • Niveau3
 • CREBO25605
 • LeerwegSchool & stage (BOL)

Structuurklas Allround medewerker IT systems and devices

 • Duur3 jaar
 • Niveau3
 • CREBO25605
 • LeerwegSchool & stage (BOL)
Je kunt je niet (meer) aanmelden

Jij zorgt er straks voor dat de kabels op de juiste plek zitten en dat mensen kunnen vertrouwen op de wifi. Is er ergens een storing? Jij staat klaar om te helpen. Deze structuurklas is speciaal voor mensen met een autisme spectrum stoornis.  

Hoe meld ik me aan voor de StructuurKlas?

De aanmeldingsprocedure voor de StructuurKlas is anders dan voor reguliere opleidingen van het Techniek College Rotterdam. In de StructuurKlas zijn per schooljaar 12 plaatsen beschikbaar. Heb jij interesse in de StructuurKlas, neem dan contact op met Douwe Beunk, d.beunk@tcrmbo.nl

In het kort

Een structuurklas voor computerhelden

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij bent gek op computers. Je bent creatief. En je vindt het leuk om gebruikers verder te helpen bij bijvoorbeeld een supportdesk. Heb je een autisme spectrum stoornis? Dan is dit een speciaal traject voor jou. In de StructuurKlas zit je met maximaal 12 klasgenoten in de les.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over computers en andere technologische apparaten. Hoe sluit je bijvoorbeeld een device aan op een netwerk met applicaties? Jij weet straks als geen ander hoe een computer werkt. Je installeert voor de gebruiker de juiste programma’s. En je leert problemen op te lossen. Je kan hierbij denken aan het verhelpen van een storing of het repareren van een computer. 

Je weet hoe datacommunicatie werkt. En je kan uitleggen hoe een netwerk in elkaar zit.  Jij bent een vakman in technologie. En je kunt hiermee écht iets voor anderen betekenen.    

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Installeren van systemen en apparaten
 • Netwerken aanleggen
 • Storingen oplossen

Dit niet zo vaak

 • Zelfstandig werken 
 • Computers repareren 
 • Vergaderen 

Deze vakken krijg je 

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4dagen naar school
1dag zelfstudie per week
3 Stagedagen (vanaf leerjaar 2)

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl. 

Kies jouw leslocatie

Rotterdam-Zuid óf Spijkenisse

Deze opleiding kun je volgen op de volgende locatie:

 1. Jan Ligthartstraat 250
  Deze locatie is gelegen vlakbij Zuidplein en daardoor goed bereikbaar met bus en metro. Je fiets of scooter kun je in een fietsenstalling zetten. De locatie heeft een kantine waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken.
Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Allround medeweker IT systems and devices werk je bij een bedrijf met een eigen servicedesk of IT-afdeling.  

Op zo’n dag als vandaag sta je klaar om hardware te installeren en te zorgen dat het werkt met andere mobiele apparaten. Soms leg je een netwerk aan. Of je pleegt onderhoud aan netwerk dat er al is. Je zorgt ervoor dat de IT-infrastructuur werkt. Zodat iedereen gebruik kan maken van laptops en mobiele telefoons.  

Met het behaalde diploma kan je ook doorstromen naar een vervolgopleiding. Zoals IT Expert systems and devices of Software developer.  

Deze skills heb je nodig

 • Logisch nadenken 
 • Instructies opvolgen 
 • Zelfstandig werken   

Deze niet (altijd)

 • Computers repareren 
 • Ingewikkelde problemen oplossen 
 • Software bouwen

Check dit verhaal

Docent Kishere Mangre en student Renato Arends vertellen je graag meer over de opleiding Allround medewerker IT Systems & Devices aan de Techniek College Rotterdam.

Deze opleiding bieden we ook aan in de StructuurKlas variant. De StructuurKlas is speciaal voor mensen met een autisme spectrum stoornis.  

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat is een StructuurKlas?
Hoe meld ik me aan voor een StructuurKlas?
Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de StructuurKlas?

Wij helpen je verder

Heb je interesse in de StructuurKlas? Geef je belangstelling snel door, dan zet ik je op de lijst. In de StructuurKlas zijn maar een paar plaatsen beschikbaar. De aanmelding voor een StructuurKlas verloopt iets anders dan bij onze andere mbo-opleidingen.

Wil je meer informatie of een plaats op de lijst? Bel of mail Douwe Beunk. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie.

Douwe Beunk

Douwe Beunk

Docent ICT

Mijn grote passie is het werken met jongeren. Ik ben enorm gemotiveerd om studenten te helpen op weg naar een diploma.