Lab & Research

Jij onderzoekt de wereld onder een microscoop

Zoek jij een laboratoriumopleiding? In de branche Lab & Research ben jij elke dag te vinden in een laboratorium. Hier bekijk je de wereld vanonder een microscoop. Je onderzoekt, doet proefjes en werkt met monsters. Zo bepaal jij de kwaliteit van voeding en producten. En help je mee om nieuwe geneesmiddelen en vaccins te ontwikkelen. 

Is de branche Lab & Research iets voor jou?

Zie jij jezelf al zitten in een laboratorium? In je witte jas met je veiligheidsbril op. Je experimenteert erop los met monsters en je mengt verschillende chemische stofjes met elkaar. Je meet, je test, je registreert. Ben je ook nog eens gek op scheikunde, wiskunde en biologie? Dan zit je sowieso goed.

In deze branche werk je met je hoofd en je handen. Je werk is uitdagend en je hebt altijd een resultaat. Als je kiest voor een opleiding van Lab & Research, dan maak jij deel uit van de club met witte jassen. Allemaal onderzoekers. Hier verdwijn je niet in de grote massa. We kennen elkaar bij naam en begeleiden je waar nodig.

Ook werken we veel samen met bedrijven. Zij denken mee met de lessen en beoordelen soms je werk. Alles wat je leert, kan je dus gelijk toepassen. Dat vergroot de kans op een leuke stage en op een baan. Want die liggen straks voor het oprapen.

Bekijk opleidingen

Opleidingen

In de wereld van Lab & Research kies je uit 4 unieke mbo-opleidingen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Misschien word jij wel een detective in de voedselindustrie, milieu- en keuringsdienst of in een chemisch bedrijf. Neem de verschillende opleidingen maar eens onder de loep.

Voor bedrijven

Techniek is onmisbaar. Net als goede medewerkers. Jij kunt invloed uitoefenen op de werknemers van de toekomst. Hoe? Door onze studenten op te leiden tijdens hun stageperiode, door gastlessen te geven of door mee te denken over de invulling van ons mbo-onderwijs.

Brochure

Past Lab & Research bij jou? Lees het in de brochure

Twijfel je nog? Of vragen je ouders steeds om informatie over die ene opleiding? Vraag de brochure aan. Hierin vind je alle belangrijke informatie onder elkaar: van Open dagen tot opleidingen.

Verken ook onze andere branches

De wereld van techniek vind je overal in onze samenleving. Waar zie jij jezelf?

Bouwen & Wonen

Jij bouwt Nederland, Nederland bouwt op jou

IT & Online

De hele wereld binnen handbereik

Mobiliteit

De wereld van Mobiliteit staat nooit stil

Maakindustrie & Onderhoud

Jij maakt van niets iets indrukwekkends

Proces & Maintenance

Jij maakt, repareert en onderhoudt als de beste