Technicus engineering werkgebied Medische Instrumentatie Techniek
- Duur4 jaar
- Niveau4
- CREBO25297
- LeerwegSchool & stage (BOL)
- Locatie
Technicus engineering werkgebied Medische Instrumentatie Techniek
- Duur4 jaar
- Niveau4
- CREBO25297
- LeerwegSchool & stage (BOL)
- Locatie
Heb jij hart voor de gezondheid van mensen? Maar ben je ook enorm geïnteresseerd in hightech-apparatuur zoals robots? Dat is moeilijk kiezen, want de zorg en techniek zijn hele andere werelden. Behalve als we het over medische apparatuur hebben, daar ontmoeten die twee werelden elkaar. Jij kunt als Technicus engineering werkgebied Medische Instrumentatie Techniek lekker knutselen aan complexe technische apparatuur én mensen helpen met jouw creaties.
Gevoel voor robot en mens
Wat leer je tijdens de opleiding?
Je leert alles wat je moet weten om als specialist aan de slag te gaan in het werkveld medische instrumentatie techniek. Denk aan elektronica, fijnmechanica, fysiologie, anatomie, hygiëne en veiligheid. Dit zijn allemaal dingen die niet mogen ontbreken in jouw brein.
Ook leer je jouw communicatieve en sociale vaardigheden te verbeteren zodat je goed met mensen kunt overleggen en praten. In een wereld als de zorg is dat waardevol, want daar gebeuren soms zware dingen. Maar ook hele belonende dingen, want iedereen helpt elkaar.
Jouw inzicht in de samenhang en werking van componenten en medische apparatuur is erg belangrijk, daar wordt dan ook de nodige aandacht aan besteed. Want wil jij dit soort apparatuur ontwerpen, bouwen, installeren of onderhouden, moet je goed weten wat je doet. Het gaat tenslotte om apparatuur wat (zieke) mensen helpt met het verbeteren van hoe ze zich voelen.
Je gaat vijf dagen per week naar school voor jouw theorie- en praktijklessen. Tijdens jouw studie loop je een aantal stages bij een erkend leerbedrijf.
Dit ga je doen
- Medische apparatuur ontwerpen
- Medische apparatuur bouwen
- Medische apparatuur installeren & onderhouden
- ICT werkzaamheden uitvoeren
Dit niet (zo vaak)
- Analoge machines ontwerpen
- Aan apparatuur buiten de zorg werken
Vakken tijdens je opleiding
Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap zijn standaard vakken die je bij deze opleiding volgt.
Stage lopen
Je gaat vijf dagen per week naar school. Je loopt tijdens jouw studie een aantal stages. Hier leer je het vak in de praktijk.
Jij kiest waar je stage loopt. Bij één van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via www.stagemarkt.nl.
Dit is jouw leslocatie
Schiedamseweg 245
Beroepen na de opleiding
Je hebt jouw diploma op zak, wat nu? Jij bent specialist op het gebied van medische instrumentatie techniek, wat betekent dat je aan de slag kunt als technicus. Je gaat werken bij een bedrijf waar medische apparatuur wordt gemaakt of onderhouden. De apparatuur waar jij mee bezig bent komt dan uiteindelijk in bijvoorbeeld een ziekenhuis terecht.
Je kunt ook direct bij een ziekenhuis werken. Of een bloedbank, dialysecentrum of ander soort zorginstelling. Overal waar medische apparatuur wordt gebruikt ben jij van waarde. Jouw gevoel voor robot en mens zorgt er dan voor dat alle patiënten goed geholpen kunnen worden, want alle apparatuur doet wat het moet doen. Hoe fijn is dat?
Je hebt straks collega’s die niet weten hoe medische instrumentatie techniek in elkaar steekt. Jij bent een helpende hand want jij legt ze dingen uit en je helpt ze met de bediening van alle apparatuur. Jullie werken goed samen en ondersteunen elkaar.
Deze skills heb je nodig
- Je werkt met jouw handen én hoofd
- Jouw technisch inzicht is erg goed
- Je hebt gevoel voor techniek en mensen
- Je bent behulpzaam
Deze niet (altijd)
- Je sleutelt graag aan analoge machines
- Je bent puur praktisch ingesteld
- Je werkt alleen
Handige informatie
Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.
Past deze opleiding bij jou?
Meld je aan
Bezoek de Open dag
Loop mee
Vragen over de opleiding?
Wij helpen je verder
Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie.