Allround autotechnicus

Allround autotechnicus

Jij bent straks te vinden in de werkplaats. Bij een dealer of in een productiehal. Daar voer je onderhoud, diagnoses en reparaties uit aan personenauto’s. Met jouw technische skills en inzicht is geen reparatie te moeilijk.

In het kort

Auto's kennen geen geheimen voor jou

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Heeft een auto een lastige technische storing? Voor jou niet. Na deze opleiding kennen auto's geen geheimen meer voor jou. Jij verdeelt straks in de werkplaats het werk tussen jezelf en je collega's. Natuurlijk ben je technisch. Je klus graag in, aan en onder auto's. Samenwerken en overzicht houden is jou ook op het lijf geschreven. Handig, want die vaardigheden heb je straks nodig. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Stel je gaat deze opleiding volgen, wat kun je dan verwachten? Dan ga jij storingen bij personenauto’s oplossen door diagnoses te stellen. Je leert elektronische, mechanische en digitale onderdelen monteren. Je repareert, monteert en voert onderhoudsbeurten uit. Dit leer je op school én tijdens stages. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Storingen verhelpen
 • Onderhoudsbeurt uitvoeren
 • Diagnoses stellen

Dit niet (zo vaak)

 • Groot licht afstellen
 • Onderdelen bestellen
 • Klantcontact onderhouden

Deze vakken krijg je

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen naar school
1-2stages

Stage lopen

Je gaat tijdens de opleiding 4 of 5 dagen per week naar school. Ook ga je stagelopen. Daar kun je alles wat je op school hebt geleerd in de praktijk gaan toepassen. Het is de bedoeling dat je zelf een stageplaats zoekt. Via stagemarkt.nl vind je gemakkelijk een overzicht van erkende leerwerkbedrijven.

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

De theorie- en praktijklessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 1. Deze locatie ligt op de RDM Campus. Je bent er zo met de waterbus of bus 68. Leuk om te weten: als student van Techniek College Rotterdam reis je gratis met de waterbus! Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. Kom je met de auto? Ook helemaal prima. Naast het gebouw is een grote parkeerplaats. Je kunt hier gratis parkeren.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Jij kunt na jouw opleiding aan het werk bij een autodealer, merkdealer of garagebedrijf. Waar je ook gaat werken, jij bent hét aanspreekpunt voor technische storingen, vragen en andere uitdagingen en stuurt je collega’s aan. Nieuwe collega’s en stagiairs neem je onder je hoede en help je op weg. Maar ook aan de klant weet je in begrijpelijke taal uit te leggen en hem of haar te overtuigen wanneer een reparatie noodzakelijk is.

Deuk, trilling, stotterende motor. Jij weet precies wat er aan de hand is. Sterker nog, jij weet ook meteen de oplossing. Na de diagnose verdeel je het werk. Iedereen aan de slag en hup, de auto staat aan het einde van de werkdag weer blinkend voor de deur. 

Deze skills heb je nodig

 • Nauwkeurig werken
 • Overzicht houden 
 • Samenwerken

Deze niet (altijd)

 • Offertes opstellen
 • Schade opnemen
 • Talenknobbel

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is een AanDeBak-Garantie?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar.

Veelgestelde vragen

Hikmet Cetin

Hikmet Cetin

Docent Mobiliteit

Heeft het wielen? Dan leer ik je graag hoe het technisch werkt. Je krijgt veel uitdaging tijdens de lessen, zo blijven we in beweging.