Allround bedrijfsautotechnicus

Allround bedrijfsautotechnicus

Als allround technicus bedrijfsautotechniek werk je meestal in de werkplaats van een dealer of in een productiehal. Je geeft leiding aan collega’s en zorgt voor de reparatie en onderhoud. Je hebt technisch inzicht en je voert onderhoud, diagnoses en reparaties uit. Soms maak je voertuigen afleveringsklaar. Het uitvoeren van complexe reparaties is voor jou geen probleem, zoals het monteren van elektronische onderdelen en wifi-toepassingen.

In het kort

Jij houdt bedrijfswagens in bedrijf

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij zorgt ervoor dat taken in de werkplaats goed verdeeld worden. Het plannen van werkzaamheden past wel bij je. Zelf verhelp je natuurlijk ook storingen. Naast het uitvoeren van diagnoses aan voertuigen vind je alle onderdelen en installaties in een bedrijfswagen even interessant.

Wat leer je tijdens de opleiding?

De opleiding Bedrijfswagens bestaat uit 4 kerntaken:

 • Onderhoud
 • Aflevering
 • Reparatie
 • Diagnose

Je leert hoe je inspecties uitvoert en hoe je onderhoudsbeurten kunt uitvoeren. Naast het afleveringsklaar maken leer je ook diagnose stellen en complexe reparaties uitvoeren. Het monteren van elektronische en ict-onderdelen, zoals alarmsystemen en wifi, hoort ook bij deze opleiding.

Natuurlijk leer je ook om al deze werkzaamheden te plannen, prioriteiten te stellen en kosten/baten afwegingen te maken. Met het team zorg je er voor dat de wagens van klanten in topconditie zijn. Om complexe reparaties uit te voeren, weet hoe je informatie moet opzoeken. Werkorders bespreek je uiteraard met je leidinggevende.

Kerntaken

 • Onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan bedrijfsvoertuigen
 •  Complexe modificatie- en/of reparatie- en/of assemblagewerkzaamheden uitvoeren aan bedrijfsvoertuigen
 • Diagnose stellen aan componenten van bedrijfsvoertuigen

Dit ga je doen:

 • Storingen verhelpen
 • Onderhoudsbeurt uitvoeren
 • Diagnoses stellen

Dit niet (zo vaak):

 • Omgaan met klanten

Vakken tijdens je opleiding

Op school volg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de arbeidsmarkt. Of je gaat je verdiepen in doorstroommogelijkheden of vervolgopleidingen.

Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf, aangesloten bij Fundeon of Kenteq. En je gaat 1 dag in de week naar school, of 2 dagdelen. 

Voor een lijst met erkende opleidingsbedrijven surf je naar stagemarkt.nl. We raden je aan om te solliciteren bij een Regionaal Opleidingsbedrijf. Dat geeft je voordelen en een opleidingsplaats.

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus

De theorielessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 1. Deze locatie ligt op de RDM Campus. Je bent er zo met de waterbus of bus 68. Leuk om te weten: als student van Techniek College Rotterdam reis je gratis met de waterbus! Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. Kom je met de auto? Ook helemaal prima! Naast het gebouw is een grote parkeerplaats. Je kunt hier gratis parkeren.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Je bent werkzaam in werkplaatsen van bedrijfsautobedrijven die behoren tot de mobiliteitsbranche. Je kan bij een dealer werken die gespecialiseerd is in één merk. Of je werkt bij een autogarage waar ze alleen reparaties verrichten.

Je verhelpt storingen aan verschillende voertuigen. Je kan moeilijke klussen, zoals lastige reparaties, oplossen. Soms heb je direct contact met de klant.

Je ondersteunt minder ervaren collega’s en stagiairs.

Deze skills heb je nodig:

 • Nauwkeurig werken
 • Technisch inzicht
 • Samenwerken
 • Analytisch denken

Deze niet (altijd):

 • Offertes opstellen
 • Talenknobbel

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Heb je vragen over de opleiding Service adviseur mobiliteitsbranche? Neem dan gerust contact op met de contactpersoon van de opleiding. Bel of mail. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Hikmet Cetin

Hikmet Cetin

Docent Mobiliteit

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.