Allround technicus mobiele werktuigen

Allround technicus mobiele werktuigen

Wil jij later werken tussen de grootste machines, zoals heftrucks, bulldozers, shovels en graafmachines? Je werkt dan in een werkplaats, maar ook op locatie. Met jouw technische skills en inzicht is geen reparatie te complex. Jij freest, vijlt en boort er op los als dat nodig is. Ga je op pad? Dan werk je samen met de bestuurder van de machine.

In het kort

Groot, groter, grootst, jij repareert het allemaal

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Vind jij grote voertuigen machtig mooi? Die interesse vanuit je jeugd is eigenlijk nooit verdwenen. Sterker nog, omdat je zo handig bent wil jij deze machines kunnen repareren. Zie jij jezelf later werken in de werkplaats én op locatie? Wil jij diagnoses stellen, werk verdelen en zelf lekker sleutelen? Dan is deze bbl-opleiding iets voor jou. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Stel je gaat deze opleiding volgen, wat kun je dan verwachten? Dan ga jij storingen oplossen bij ambulances, vuilniswagens, vrachtwagens, hijskranen of bulldozers. Mobiele voertuigen zijn namelijk speciale voertuigen of werktuigen zonder kenteken.

Bij deze mooie machines leer jij om diagnoses te stellen. Je monteert elektronische, mechanische en digitale onderdelen. En als een echte allrounder kun jij hierna ook je werk inplannen, offertes maken en je werk verdelen over je collega's. Dit alles leer je vooral bij je leerbedrijf. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Storingen verhelpen
 • Onderhoudsbeurt uitvoeren
 • Overleggen met de bestuurder

Dit niet (zo vaak)

 • Groot licht afstellen
 • Mobiele werktuigen afleverklaar maken
 • Klantcontact onderhouden

Deze vakken krijg je

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. Daar werk je 4 dagen. Je hebt een vast aanspreekpunt op je werkplek die jou op weg helpt. Fijn, want zo weet je altijd bij wie je terecht kunt met vragen.

Je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerbedrijf.

Tip: solliciteer bij een Regionaal Opleidingsbedrijf. Dat heeft voordelen én een opleiding-garantie! Op stagemarkt.nl staan alle Regionale Opleidingsbedrijven bij elkaar. 

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

De theorielessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 1. Deze locatie ligt op de RDM Campus. Je bent er zo met de waterbus of bus 68. Leuk om te weten: als student van Techniek College Rotterdam reis je gratis met de waterbus. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. Kom je met de auto? Ook helemaal prima. Naast het gebouw is een grote parkeerplaats. Je kunt hier gratis parkeren.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Check dit verhaal

Wil je weten hoe het eraan toegaat in de praktijk? Bekijk het verhaal van deze student en praktijkopleider. "Het leukste om te doen vind ik: grote reparaties uitvoeren." 

Beroepen na de opleiding

Jij kunt na jouw opleiding aan het werk bij een autobedrijf dat ook mobiele werktuigen verkoopt of repareert, een loonbedrijf of bij defensie. Waar je ook gaat werken, jij bent hét aanspreekpunt voor technische storingen, vragen en andere uitdagingen. Nieuwe collega’s en stagiairs neem je onder je hoede en help je op weg. Maar ook aan de klant weet je in begrijpelijke taal uit te leggen en hem of haar te overtuigen wanneer een reparatie noodzakelijk is.

Deze skills heb je nodig:

 • Technisch inzicht
 • Samenwerken
 • Analytisch denken

Deze niet (altijd)

 • Schade opnemen
 • Mobiele werktuigen opleverklaar maken
 • Talenknobbel

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is een AanDeBak-Garantie?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Hikmet Cetin

Hikmet Cetin

Docent Mobiliteit

Heeft het wielen? Dan leer ik je graag hoe het technisch werkt. Je krijgt veel uitdaging tijdens de lessen, zo blijven we in beweging.