Allround technicus mobiele werktuigen

Allround technicus mobiele werktuigen

Jij bent te vinden tussen grootste machines zoals heftrucks, bulldozers, shovels en graafmachines. Je werkt in een werkplaats, maar ook op locatie. Met jouw technische skills en inzicht is geen reparatie te complex. Jij freest, vijlt en boort er op los als dat nodig is. Ga je op pad? Dan werk je samen met de bestuurder van de machine.

In het kort

Groot, groter, grootst, jij repareert het allemaal!

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij houdt het overzicht en zorgt ervoor dat het werk in de werkplaats én op locatie verdeeld wordt. Je weet goed in te schatten hoe lang een klus duurt, en plant reparaties en onderhoudsklussen bij de juiste collega’s in. Daarbij vergeet je jezelf natuurlijk niet: behalve het doen van diagnoses vind je andere werkzaamheden net zo leuk. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Stel je gaat deze opleiding volgen, wat kun je dan verwachten? Dan ga jij storingen bij mobiele werktuigen oplossen door diagnoses te stellen. Je leert elektronische, mechanische en digitale onderdelen monteren. Maar ook de werkzaamheden inplannen, een kosten/baten afweging maken en het werk verdelen over je collega’s. Dit leer je vooral bij jouw leerwerkbedrijf. Op school volg je ook nog de vakken Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Ook volg je drie keuzedelen. jij kiest welke keuzedelen je volgt. Ga jij voor meer kennis over één onderwerp of wil je juist andere vaardigheden leren. Hiermee bouw jij alvast aan je carrière.

Dit ga je doen

 • Storingen verhelpen
 • Onderhoudsbeurt uitvoeren
 • Diagnoses stellen
 • Overleggen met de bestuurder

Dit niet (zo vaak)

 • Groot licht afstellen
 • Mobiele werktuigen afleverklaar maken
 • Klantcontact onderhouden

Vakken tijdens je opleiding

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de werkplaats leren, en één dag in de week op school. Behalve praktijklessen krijg je ook nog een stuk theorie.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4Dagen werken
1Dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. Daar werk je vier dagen. Je werkt volledig mee in het bedrijf maar je moet ook dingen speciaal voor school doen. Zoals het demonteren en monteren van heftruckvorken. Je hebt een vast aanspreekpunt op je werkplek, die jou op weg helpt. Fijn, want zo weet je altijd bij wie je terecht kunt met vragen.

En één dag per week zit je in de schoolbanken. Dan volg je theorielessen samen met je klasgenoten.

Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je op weg bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar weet dat je pas aan de opleiding kunt beginnen als je een werkplek hebt. 

Tip: solliciteer bij een Regionaal Opleidingsbedrijf. Dat heeft voordelen én een opleiding-garantie! Op stagemarkt.nl staan alle Regionale Opleidingsbedrijven bij elkaar. 

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

De theorielessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 1. Deze locatie ligt op de RDM Campus. Je bent er zo met de waterbus of bus 68. Leuk om te weten: als student van Techniek College Rotterdam reis je gratis met de waterbus! Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. Kom je met de auto? Ook helemaal prima! Naast het gebouw is een grote parkeerplaats. Je kunt hier gratis parkeren.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Jij kunt na jouw opleiding aan het werk bij een autobedrijf dat ook mobiele werktuigen verkoopt of repareert, een loonbedrijf of bij defensie. Waar je ook gaat werken, jij bent hét aanspreekpunt voor technische storingen, vragen en andere uitdagingen en stuurt je collega’s aan. Nieuwe collega’s en stagiairs neem je onder je hoede en help je op weg. Maar ook aan de klant weet je in begrijpelijke taal uit te leggen en hem of haar te overtuigen wanneer een reparatie noodzakelijk is. Wil je verder leren? Kies voor de opleiding Technisch specialist.

Deze skills heb je nodig:

 • Nauwkeurig werken
 • Technisch inzicht
 • Samenwerken
 • Analytisch denken

Deze niet (altijd)

 • Offertes opstellen
 • Schade opnemen
 • Mobiele werktuigen opleverklaar maken
 • Talenknobbel

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Hikmet Cetin

Hikmet Cetin

Docent Mobiliteit

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.