Bedrijfsautotechnicus

Bedrijfsautotechnicus

Het kan jou niet groot genoeg. In de werkplaats sleutel jij aan bedrijfsbussen, trucks en vrachtwagens. Soms doe je dit ook op locatie. Je collega’s helpen je waar nodig, maar je kunt goed zelfstandig je werk doen. Aan het einde van de dag heb jij die garagezeep echt nodig. Jij durft je handen wel vies te maken.

In het kort

Ben jij gek op de geur van benzine en olie?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Als kind was je al bezig met alles uit elkaar halen om te ontdekken hoe iets gemaakt is. Je bent gek op alles wat 4 of meer wielen heeft. Het liefst lekker groot: vrachtwagens, trekkers, trucks en bestelbussen. Met gereedschap weet jij wel raad en je vindt de afwisseling in je werk leuk. Zo houd jij alle bedrijfsauto’s veilig. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je gaat natuurlijk sleutelen aan bedrijfsauto’s. Je duikt onder de motorkap, repareert, herstelt en vervangt onderdelen. Hoe dat moet, leer je bij jouw leerbedrijf. 

Van het monteren en demonteren van bedrijfsauto's tot aan het vervangen van een accu. Jij hebt het straks allemaal onder de knie.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Vloeistoffen onder motorkap controleren
 • Een accu vervangen
 • Koplamp vervangen

Dit niet (zo vaak)

 • APK
 • Klanten helpen
 • Grootlicht afstellen

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de werkplaats leren. Op school krijg je ook nog een stuk theorie.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkplek

Je gaat direct aan de slag bij het leerbedrijf dat je hebt gekozen. Daar werk je 4 dagen. Je werkt volledig mee in het bedrijf, maar je moet ook dingen speciaal voor school doen. Je hebt een vast aanspreekpunt op je werkplek, die jou op weg helpt. Fijn, want zo weet je altijd bij wie je terecht kunt met vragen.

Je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerbedrijf. Je hebt tot 1 december de tijd. Dan moet je een leerwerkbedrijf hebben.

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

De theorielessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 1. Deze locatie ligt op de RDM Campus, het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Je bent er zo met de waterbus of bus 68. Leuk om te weten: als student van Techniek College Rotterdam reis je gratis met de waterbus! Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. Kom je met de auto? Ook helemaal prima. Naast het gebouw is een grote parkeerplaats. Je kunt hier gratis parkeren.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Jij kunt na jouw opleiding aan het werk bij een bedrijfswagensdealer, garagebedrijf, truckbedrijf of bij defensie. Tijdens je werk kun je nog verschillende cursussen volgen om je te specialiseren. Of je doet de vervolgopleiding Allround bedrijfsautotechnicus.

Deze skills heb je nodig

 • Samenwerken
 • Klantgericht werken
 • Technisch inzicht

Deze niet (altijd)

 • Leiding geven
 • Organiseren
 • Besluitvaardig

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is een AanDeBak-Garantie?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Marco van Wijk

Marco van Wijk

Contactpersoon opleidingen Mobiliteit

Door het delen van mijn kennis van en passie voor voertuigen, maak ik studenten enthousiast voor het vak techniek.

Milou Hoefsloot

Milou Hoefsloot

Coördinator Mobiliteit niveau 2 opleidingen

Milou staat altijd klaar voor de studenten.