Technisch specialist autotechniek

Technisch specialist autotechniek

Jij houdt het hoofd koel als het ingewikkeld wordt. Als technisch specialist zijn ingewikkelde reparaties je dagelijkse werk. Van diagnoses stellen tot onderzoek doen naar een storing. Jij keert een auto binnenstebuiten tot je de oorzaak van het probleem gevonden hebt.

In het kort

Geen auto die geheimen heeft voor jou

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Als kind was je al bezig met alles uit elkaar halen om te ontdekken hoe iets gemaakt is. Je bent gek op techniek én op auto's. Tijdens deze opleiding ga jij jouw skills nog meer ontwikkelen. Zo heeft straks geen auto meer een geheim voor jou. Zie jij jezelf al werken als technisch specialist in de autotechniek? Dan is deze opleiding iets voor jou. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert storingen bij personenauto’s oplossen. Eerst stel je een diagnose, daarna bepaal je wat er moet gebeuren. Je sleutelt, monteert, repareert en installeert, zodat de klant weer snel en veilig de weg op kan. Tijdens deze opleiding word je uitgedaagd met moeilijke reparaties. Leuk, want met jouw technische inzicht en analystische vermogen bijt jij je graag vast in het probleem. Zo kun jij je na deze opleiding een echte specialist noemen.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen:

 • Diagnose stellen van een storing
 • Moeilijke reparaties uitvoeren
 • Onderdelen installeren

Dit niet (zo vaak):

 • Accu's doormeten
 • Groot licht afstellen
 • Auto’s afleverklaar maken

Deze vakken krijg je

Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
5dagen naar school
2stages

Stage lopen

Je gaat tijdens de opleiding 4 of 5 dagen per week naar school. In het eerste en tweede leerjaar loop je stage bij een garage, autodealer of ander leerbedrijf. Daar werk je 20 weken lang. Zo kun je alles wat jij op school hebt geleerd, toepassen in de praktijk. 

Je zoekt zelf je stageplaats. Bijvoorbeeld via stagemarkt.nl. Daar vind je een overzicht van erkende leerwerkbedrijven.

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

De praktijk- en theorielessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 1. Deze locatie ligt op de RDM Campus. Je bent er zo met de waterbus of bus 68. Leuk om te weten: als student van Techniek College Rotterdam reis je gratis met de waterbus. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. Kom je met de auto? Ook helemaal prima. Naast het gebouw is een grote parkeerplaats. Je kunt hier gratis parkeren.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Jij kunt na jouw opleiding aan het werk bij een autodealer, garagebedrijf of bij defensie. Waar je ook gaat werken, jij bent hét aanspreekpunt voor technische storingen, vragen en andere uitdagingen. En je stuurt collega's aan. Ook kun jij aan de klant in simpele taal uitleggen wat er met zijn of haar auto aan de hand is. Is een reparatie echt nodig, dan weet jij de klant te overtuigen. 

Deze skills heb je nodig:

 • Leiding geven
 • Klantgericht
 • Analytisch

Deze niet (altijd):

 • Offertes opstellen
 • Auto’s poetsen voor aflevering
 • Verkoopvaardigheden

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Willem Tulp

Willem Tulp

Docent en coördinator Mobiliteit

Ik krijg er energie van om studenten op te leiden tot technisch specialist. Voor al je vragen kun je bij mij terecht.