Procesoperator A/B/C - Theorie - open leren

Procesoperator A/B/C - Theorie - open leren

Je wilt graag procesoperator worden maar je beschikt - nog - niet over een arbeidscontract bij een erkend leerwerkbedrijf? Dan kun je, in je eigen studietempo, starten als cursist voor het theoretische deel van de opleidingen Procesoperator A, B of C.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die procesoperator wil worden, maar niet beschikt over een erkend leerbedrijf en/of niet in de gelegenheid is de lessen klassikaal te volgen. De cursus biedt je maximale vrijheid in je studie. Je maakt een eigen indeling en studeert thuis. Er is op een vaste dag in de week de mogelijkheid de docent vragen te stellen op de leslocatie. 

Wat leer je tijdens de cursus?

Theoretisch deel van de opleiding Procesoperator A, B of C. 
Als procesoperator beheers en controleer je het proces, bijvoorbeeld het productieproces in de fabriek. Hierbij is het belangrijk om altijd veilig en volgens richtlijnen, procedures en handboeken te werken.

Op een vaste dag in de week is de docent beschikbaar op de leslocatie zodat je vragen kunt stellen.

Cursusduur en startmoment

De cursus duurt standaard 2 jaar en start doorlopend. Omdat je in eigen tempo studeert, kan de studieduur korter of langer zijn.

Kosten

  • De opleidingskosten bedragen € 450,- incl. btw per 6 maanden.
  • Voor de gehele opleiding zijn de boekenkosten circa € 1.150,- voor de gedrukte versie en € 500,- voor de digitale versie. Je hoeft het pakket niet in één keer aan te schaffen.

Examinering en erkenning

Toetsen maak je op afspraak. Bij afronding van de cursus ontvang je een theorieverklaring van Techniek College Rotterdam.

Dit is de cursuslocatie

Scheepsbouwweg 15

Op RDM Rotterdam, het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) vonden bedrijven en onderwijs hun plek, waaronder procestechniek. Er is parkeergelegenheid voor de auto, fiets en scooter. In de kantine kun je tijdens de pauzes iets eten en drinken. Je kunt de locatie bereiken met de watertaxi, bus of eigen vervoer.

Bekijk alle locaties

Vragen over de cursus?

Wij helpen je verder

Chris van Rossen

Chris van Rossen

Docent