Proefstuderen en meelopen

Je weet al bijna welke opleiding je wilt gaan doen. Voordat je de knoop doorhakt en je jezelf aanmeld, wil je eigenlijk weten hoe leuk die opleiding echt is. Dat kan met een proefstudeer- of meeloopdag. Dan weet je pas écht hoe het straks zal zijn.
Bekijk de agenda

Kom proefstuderen

Tijdens het proefstuderen volg je een aantal vakken, werk je aan opdrachten en krijg je een presentatie van docenten. Je zit in een klas met andere proefstudeerders. Ook zijn er studenten van de opleiding aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Zo krijg je een indruk van hoe jouw opleiding eruit zal zien.

Wil je proefstuderen?

Bekijk of jouw opleiding een proefstudeerdag organiseert.

Ik wil proefstuderen

Loop een dag mee

Als je een dagje meeloopt, ben je een student voor een dag. Je volgt vakken die studenten op dat moment volgen en je werkt mee aan opdrachten die studenten uitvoeren. Zo krijg jij een echt beeld van de opleiding en weet je hoe het is als jij straks zelf student bent.

Wil je meelopen?

Bekijk of jouw opleiding een meeloopdag organiseert.

Ik wil een dag meelopen
Ontdek jouw talent

Doe de studiekeuzetest

Laat je verrassen
Doe de studiekeuzetest
Hoe ver ben jij met je studiekeuze? Weet je al welke richting je op wilt? Al die mbo-opleidingen, je zou er bijna FOMO van krijgen. Daarom hebben we voor jou een eenvoudige test gemaakt. Zo kom je erachter welke beroepen het beste passen bij jouw talenten en interesses.