Avondopleiding lassen

Eigenlijk zijn er voor iedereen die wil leren lassen mogelijkheden. U kunt bij ons gaan lassen als u nog geen enkele ervaring hebt. Maar ook als u wel ervaring hebt, kan het voor uw vaktechnische ontwikkeling belangrijk zijn dat u die ervaring uitbreidt naar een hoger niveau of andere lasprocessen.

 

Voor wie?

Voor wie?

De avondcursussen zijn bedoeld voor iedereen die wil leren lassen. U kunt bij ons gaan lassen als u nog geen enkele ervaring hebt. Maar ook als u wel ervaring hebt, kan het voor uw vaktechnische ontwikkeling belangrijk zijn dat u die ervaring uitbreidt naar een hoger niveau of andere lasprocessen.
 

Meer over de cursus

Meer over de cursus

Wij bieden alle lasprocessen t/m niveau 4, inclusief een breed scala aan certificeringen. Daarnaast bieden wij diverse specialismen aan zoals onder poederdek lassen, het STT lasproces en manipulatorlassen. Alle lascursussen kunnen afgesloten worden met een examen dat bij voldoende resultaat een erkend diploma van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) oplevert. Verder verzorgen wij (her)certificeringen onder toezicht van diverse keuringsinstanties zoals Lloyds, DNV en Bureau Veritas.

Onze werkplaats is voorzien van apparatuur die up to date is. U werkt in een lasbox die voldoet aan alle eisen aan een moderne werkplek gesteld worden. Zo zijn de lasboxen uitgerust met een Adflo verse-luchtsysteem en ze zijn multi inzetbaar: Elke lasbox beschikt over diverse beschermgassen.
 

 

Cursusduur en startdata

Cursusduur en startdata

Cursus BMBE Lassen
BMBE niveau 1 NIL: 20 avonden
BMBE niveau 2 NIL: 25 avonden
BMBE niveau 3 NIL: 30 avonden
BMBE niveau 4 NIL plaat: 30 avonden
BMBE niveau 4 NIL plaat/pijp: 30 avonden

Cursus MIG/MAG Lassen
MIG/MAG niveau 1 NIL: 20 avonden
MIG/MAG niveau 2 NIL: 25 avonden
MIG/MAG niveau 3 NIL: 30 avonden
MIG/MAG niveau 4 NIL plaat: 30 avonden
MIG/MAG niveau 4 NIL plaat/pijp: 30 avonden

Cursus TIG Lassen
TIG niveau 1 NIL: 20 avonden
TIG niveau 2 NIL: 25 avonden
TIG niveau 3 NIL: 30 avonden
TIG niveau 4 NIL plaat: 30 avonden
TIG niveau 4 NIL plaat/pijp: 30 avonden

Startdata in overleg.

Kosten en subsidie

Kosten en subsidie

Kosten op aanvraag. Een aantal van onze cursussen wordt mogelijk deels vergoed door een branchegerelateerde organisatie, bijvoorbeeld het OOM of A+O metalektro. Wij adviseren u daarom te informeren naar de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in uw cursuskosten.

 

Examinering en erkenning

Examinering en erkenning

Alle lascursussen kunnen afgesloten worden met een examen dat bij voldoende resultaat een erkend diploma van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) oplevert. Verder verzorgen wij (her)certificeringen onder toezicht van diverse keuringsinstanties zoals Lloyds, DNV en Bureau Veritas.

Verwante cursussen

Verwante cursussen

Aanmelden

Duur
Afhankelijk van de gekozen module
Kosten
Kosten op aanvraag
Certificering
NIL diploma of (her)certificering
Cursusinhoud
Lassen

Downloads