Expert IT systems and devices

Expert IT systems and devices

Heb je al een baan in de ICT of wil je dat graag? Dan past de opleiding tot IT expert systems and devices misschien bij jou. Jij bent de spin in het web bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling.

In het kort

Werk jij het liefst met Windows OS of Linux?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Thuis overtuig jij mensen van de voordelen van Windows OS of Linux. En een computer of laptop formatteren doe jij voor de lol. Herkenbaar? Tijdens deze bbl-opleiding zorg jij voor goedwerkende IT-structuren en apparaten, zodat alle printers en computers van een bedrijf goed werken. Jij bent leergierig, geduldig en voelt goed aan wat er eerst moet gebeuren. Woon je in Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je computerservices installeren en samen laten werken. Vooral via het internet. Je leert om opslag, servers, databases en netwerkfuncties te leveren via de cloud. Ook weet je hoe je software veilig downloadt en installeert van het internet.

Wat je in de theorielessen leert, pas je in de praktijk toe. Zoals het beantwoorden van gebruikersvragen. En advies geven over veilig gebruik van een computer met Windows OS en Linux.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Hardware en apparaten installeren 
 • Netwerken aanleggen
 • Storingen verhelpen

Dit niet (zo vaak)

 • Veiligheidsadvies geven aan de klant
 • Databases beheren
 • Apps onderhouden

Deze vakken krijg je

Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
16uur werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het IT-bedrijf dat je hebt gekozen. Daar werk je 16 uur per week. Je hebt een vast aanspreekpunt op je werkplek die jou op weg helpt. Fijn, want zo weet je altijd bij wie je terecht kunt met vragen. Op dinsdag volg je lessen op school. 

Je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerbedrijf. 

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Rotterdam-Alexander

De theorielessen volg je elke dinsdag op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
5.3
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
56%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 3 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Expert IT systems and devices werk je bij een IT-bedrijf. Of op de afdeling ICT van een organisatie.

Collega’s of klanten komen bij jou. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een digitale handleiding voor gebruikers. En zorgt ervoor dat alles veilig blijft werken.

Met het behaalde diploma heb je voldoende doorgroeimogelijkheden in het bedrijfsleven. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent nieuwsgierig
 • Je bent vriendelijk  

Deze niet (altijd)

 • Je kan goed leidinggeven
 • Je bent precies 
 • Je bent stressbestendig

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Shams Nawabi

Shams Nawabi

Docent ICT

Als je deze opleiding gaat doen, kom je waarschijnlijk bij mij in de klas. Vragen? Bel of mail!