Expert IT systems and devices

Expert IT systems and devices

Heb je al een baan in de ICT of lijkt het je tof? Dan past de opleiding tot IT expert systems and devices misschien bij jou. Jij bent de spin in het web bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling.

In het kort

Wil je alles leren over technologische gadgets?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je bent leergierig. En geduldig. Je voelt goed aan wat er eerst moet gebeuren. En je werkt vaak zelfstandig, maar je kunt ook samenwerken met collega’s. Je vindt het leuk om mensen te helpen. En je hebt technisch inzicht. Tijdens je werk ben je echt aan het leren. En op school krijg je theorie. Zo zorg jij ervoor dat de IT-structuur en bijbehorende apparaten - zoals printers en computers - goed werken. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je computerservices installeren en samen laten werken. Vooral via het internet. Je leert om opslag, servers, databases, netwerkfuncties te leveren via de cloud. Ook weet je hoe je software veilig downloadt en installeert van het internet.

De lesstof voor ICT gaat over de kerntaken en werkprocessen. Wat je in de theorielessen leert, pas je in de praktijk toe. Tijdens stage en later ook in je werk.  Zoals vragen van gebruikers beantwoorden. En advies geven over veilig gebruik van een computer met Windows OS en Linux.

Dit ga je doen

 • Hardware en apparaten installeren 
 • Netwerken aanleggen
 • Storingen verhelpen
 • Adviseren van gebruikers

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf veiligheidsadvies geven aan de klant
 • Databases beheren
 • Apps onderhouden

Vakken tijdens je opleiding

Op school krijg je les in verschillende vakken. Tijdens je opleiding krijg je kerntaken om te oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Je kiest ook keuzedelen om je te verdiepen of te verbreden in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld cloud en datacenter engineering.

Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
16uur p.w. werken bij IT-bedrijf
1lesdag per week
+zelfstudie

Jouw leerwerkbedrijf

Tijdens je werk volg je een BBL-opleiding. BBL betekent beroepsbegeleidende leerweg. Je gaat meteen aan de slag bij een IT-bedrijf, minimaal 16 uur per week. En op dinsdag volg je lessen op school. Je bent dus tijdens deze opleiding zowel student als werknemer.

Tijdens je werk maak je opdrachten. Zo breng je de theorie in de praktijk. Je krijgt op je werk een praktijkbegeleider. Iemand die je helpt om verder te komen in je studie. En waar je terecht kunt met al je vragen. 

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Tegenover treinstation Rotterdam-Alexander

De theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 3 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

* Dit is een nieuwe opleiding. Deze opleiding is op verzoek van onderwijs en bedrijfsleven opgezet om goed aan te sluiten op wat de arbeidsmarkt nodig heeft.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Expert IT systems and devices werk je bij een IT-bedrijf. Of op de afdeling ICT van een organisatie.

Collega’s of klanten komen bij jou. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een digitale handleiding voor gebruikers. En zorgt ervoor dat alles veilig blijft werken.

Met het behaalde diploma heb je voldoende doorgroeimogelijkheden in het bedrijfsleven. Je kunt ook doorleren op een hbo-opleiding.

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent creatief
 • Je bent nieuwsgierig
 • Je bent vriendelijk  

Deze niet (altijd)

 • Je kan goed leidinggeven
 • Je vult formulieren in

Handige informatie

De bbl-opleiding IT expert systems and devices wordt alleen gegeven in Rotterdam-Oost. De lesdag is altijd op de dinsdag. 

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Shams Nawabi

Shams Nawabi

Docent ICT

Als je deze opleiding gaat doen, kom je waarschijnlijk bij mij in de klas. Vragen? Bel of mail!