Expert IT systems and devices

Expert IT systems and devices

Heb je al een baan in de ICT of wil je dat graag? Dan past de opleiding tot IT expert systems and devices misschien bij jou. Jij bent de spin in het web bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling.

In het kort

Werk jij het liefst met Windows OS of Linux?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Thuis overtuig jij mensen van de voordelen van Windows OS of Linux. En een computer of laptop formatteren doe jij voor de lol. Herkenbaar? Tijdens de Expert IT systems and devices bbl-opleiding zorg jij voor goedwerkende IT-structuren en apparaten, zodat alle printers en computers van een bedrijf goed werken. Jij bent leergierig, geduldig en voelt goed aan wat er eerst moet gebeuren.
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Expert IT systems and devices bbl leer je computerservices installeren en samen laten werken. Vooral via het internet. Je leert om opslag, servers, databases en netwerkfuncties te leveren via de cloud. Ook weet je hoe je software veilig downloadt en installeert van het internet.

Wat je in de theorielessen leert, pas je in de praktijk toe. Zoals het beantwoorden van gebruikersvragen. En advies geven over veilig gebruik van een computer met Windows OS en Linux.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld om je te verdiepen in Cloud & Datacenter Engineering. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Hardware en apparaten installeren 
 • Netwerken aanleggen
 • Storingen verhelpen

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf elektrische draden aanleggen
 • Zelf programmeren
 • Games ontwikkelen

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de praktijk leren, en op school. Behalve praktijklessen krijg je ook nog een stuk theorie. 

Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
Basis IT
Security
24
uur werken
1
dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het IT-bedrijf dat je hebt gekozen. Daar werk je 24 uur per week. Je hebt een vast aanspreekpunt op je werkplek die jou op weg helpt. Fijn, want zo weet je altijd bij wie je terecht kunt met vragen. Op dinsdag volg je lessen op school. 

Grote kans dat je al een werkplek hebt vóórdat je met de opleiding Expert IT systems and devices bbl begint. Toch nog geen werkplek gevonden? Je kunt dan wel in augustus starten met de opleiding. Je krijgt tot 1 december de tijd om een leerwerkbedrijf te vinden. Heb je op 1 december nog niks gevonden? Dan kun je doorstromen naar de bol-opleiding. 

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Rotterdam-Alexander of Rotterdam-Zuid

Prins Alexanderlaan 55, Rotterdam 
Deze locatie is groot, mooi en makkelijk te bereiken. Het pand ligt naast trein- en metrostation Rotterdam-Alexander. Je vindt hier praktijklokalen met alles erop en eraan. Ook is er een grote kantine aanwezig voor een lekkere lunch.

Jan Lighthartstraat 250 
Deze locatie ligt vlak bij het Zuidplein op Rotterdam-Zuid. En is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een stalling voor je fiets of scooter. En een kantine voor een lekkere lunch.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
5.5
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
59%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Check dit verhaal

Docent Henk Schuurman en student Jan Neef vertellen je graag meer over de opleiding Expert IT Systems & Devices aan Techniek College Rotterdam.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Expert IT systems and devices werk je bij een IT-bedrijf. Of op de afdeling ICT van een organisatie.

Collega’s of klanten komen bij jou. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een digitale handleiding voor gebruikers. Je beheert de functies van applicaties, servers en netwerken. Ook geef je klanten advies op het gebied van veiligheid in IT. En je zorgt ervoor dat alles veilig blijft werken. 

Met het behaalde diploma heb je voldoende doorgroeimogelijkheden in het bedrijfsleven. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt precies werken
 • Je bent nieuwsgierig
 • Je bent stressbestendig

Deze niet (altijd)

 • Je kunt goed leidinggeven
 • Je bent creatief
 • Je kunt goed gamen

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Krijg ik als bbl-student ook DUO en OV?
Kan ik als bol-student overstappen naar bbl?
Wat gebeurt er als ik in het eerste jaar stop met de opleiding?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Shams Nawabi

Shams Nawabi

Docent ICT

Als je deze opleiding gaat doen, kom je waarschijnlijk bij mij in de klas. Vragen? Bel of mail!