Expert IT systems and devices

Expert IT systems and devices

Ben je benieuwd naar technologische ontwikkelingen? En wil je weten hoe computers en applicaties werken? Zowel thuis als op je werkplek. Jij bent de spin in het web bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling. Storing? Jij lost het op.   

In het kort

Jij bent de slimme held van de IT

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij zorgt ervoor dat de IT-infrastructuur en de bijbehorende apparaten, zoals printers en smartboards goed werken. Je bent geduldig. En voelt goed aan wat er eerst moet gebeuren. Je werkt vaak zelfstandig, maar je kunt ook samenwerken met collega’s. Je vindt het leuk om klanten te helpen. En je hebt technisch inzicht. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je via internet computerservices te installeren en samen te laten werken. Je leert om opslag, servers, databases en netwerkfuncties te leveren via de Cloud. Ook weet je hoe je software veilig downloadt en installeert van het internet.  

Wat je in de theorielessen leert, pas je in de praktijk toe. Zoals het beantwoorden van gebruikersvragen. En advies geven over veilig gebruik van een computer met Windows OS en Linux.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Hardware en apparaten installeren
 • Netwerken aanleggen
 • Storingen verhelpen

Dit niet (zo vaak)

 • Veiligheidsadvies geven aan de klant
 • Databases beheren
 • Apps onderhouden

Deze vakken krijg je

Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4dagen naar school
1dag zelfstudie
16weken stage

Stage lopen

In het tweede leerjaar loop je een half jaar stage. Je gaat 4 dagen per week naar het stagebedrijf én 1 dag volg je theorielessen op school. In het derde leerjaar loop je een half jaar stage, dan ga je 5 dagen per week naar je stagebedrijf. 

Jij kiest waar je  jouw stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl.

Kies jouw leslocatie

3 locaties in Rotterdam en Schiedam

Deze opleiding kun je volgen op 3 verschillende locaties in Rotterdam en Schiedam. Uiteraard zijn alle locaties makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Elke locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. Welke locatie kies jij? 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
5.2
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
58%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 3 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Expert IT systems and devices werk je bij een IT-bedrijf. Of op de afdeling ICT van een organisatie.  

Collega’s of klanten komen bij jou. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een digitale handleiding voor gebruikers. En zorgt ervoor dat alles veilig blijft werken.  

Met het behaalde diploma heb je voldoende doorgroeimogelijkheden in het bedrijfsleven. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.  

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent nieuwsgierig
 • Je bent vriendelijk   

Deze niet (altijd)

 • Je kan goed leidinggeven
 • Je bent precies 
 • Je bent stressbestendig

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail de contactpersoon van jouw gewenste locatie. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Ruud Saly

Ruud Saly

Docent ICT

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.